Alonso il ataca dur pe Grosjean dupa ambuscada din Belgia: Tine de cultura lui formata in GP2

436

A iesit scandal mare dupa incidentele de la startul Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei. Romain Grosjean a fost suspendat o cursa pentru accidentul provocat la debut, cand i-a scos din cursa pe Hamilton si Fernando Alonso.

Fernando Alonso si-a linistit fanii – nu a patit nimic grav in urma accidentului in care a fost implicat pe circuitul de la Spa Francochamps. Chiar inaintea primului viraj, Romain Grosjean i-a taiat calea lui Lewis Hamilton. Francezul a pierdut controlul masinii, care a ajuns peste Ferrari-ul lui Fernando Alonso si Sauber-ul lui Sergio Perez. Hamilton a fost cel mai nervos si i-a cerut socoteala lui Grosjean. A fost al saptelea accident in 12 curse din acest sezon pentru Grosjean.

Federatia l-a suspendat o cursa pe francez, care nu va participa la Marele Premiu al Italiei, de la Monza, ce va fi transmis in direct la Digi Sport 1, duminica, de la ora 15. Totodata, Grosjean a fost amendat si cu 50.000 de euro. In Italia, francezul va fi inlocuit de pilotul de rezerva de la Lotus, belgianul Jerome d’Ambrosio.
Fernando Alonso: “Putea fi dramatic. Baiet,ii astia care vin din GP2 au toti aceeasi tendinta”

Dupa cursa, Fernando Alonso n-a ezitat sa-l atace pe pilotul francez: “Din 11 incidente in acest sezon, Grosjean a fost implicat in sapte. Ceva nu e in regula. Tine de cultura lui formata in GP2. De fapt, toti acesti baieti care vin din aceste categorii au asemenea tendint,e”, a spus pilotul spaniol.

Acesta a declarat ca nu are niciun fel de probleme de sanatate dupa ce s-a trezit cu mas,ina lui Grosjean deasupra monopostului sau: “Cand am vazut imaginile, am realizat ca am scapat usor. Putea fi mult mai rau, mai ales ca acum n-am nimic, in afara unor dureri de spate, care vin strict de la izbitura. In legatura cu punctele pierdute, nu-mi fac probleme. Ce am pierdut acum voi cas,tiga altadata, as,a este jocul”, a spus Alonso.