Andres Iniesta a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Europa!

662

Andres Iniesta, mijlocasul ofensiv spaniol al FC Barcelona, dar si unul dintre cei mai constanti fotbalisti la varf din reprezentativa Spaniei, campioana europeana in 2012 pentru a doua oara consecutiv, a fost desemnat cel mai bun jucator care a evoluat in sezonul trecut in Europa, primind premiul din mainile presedintelui UEFA, Michel Platini, la Monte Carlo.

Iniesta, care i-a devansat pe ceilalti doi finalisti ai trofeului, coechipierul sau de la Barca, argentinianul Leo Messi, si pe portughezul Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a fost ales pentru aceasta recompensa dupa un vot al jurnalistilor europeni.

Aceasta noua distinctie confirma, de fapt, sezonul plin al subtilului mijlocas cu figura de functionar de banca, desemnat, la 28 de ani, cel mai buna jucator al Euro-2012, competitie pe care a castigat-o in iulie. Trofeul a fost inmanat de Michel Platini imediat dupa tragerea la sorti a fazelor grupelor Ligii campionilor de la Monaco-Monte Carlo.

Initial au fost desemnati 32 de fotbalisti, dupa care au fost alesi 3 finalisti, iar cel mai bun a fost considerat Iniesta, dupa un vot din partea a 53 de jurnalisti, cate sunt tarile membre ale UEFA, chiar in timpul ceremoniei din Forum Grimaldi.

Iata clasamentul intre locurile 4-10:

4. Andrea Pirlo (Italia/Juventus)

5. Xavi Hernandez (Spania/Barcelona)

6. Iker Casillas (Spania/Real Madrid)

7. Didier Drogba (Cote d’Ivoire/Chelsea)

8. Petr Cech (Cehia/Chelsea)

9. Falcao (Columbia/Atletico Madrid)

10. Mesut Ozil (Germania/Real Madrid)