ANUNT SOC LA RAPID: Copos vinde 30 la suta din actiuni si SE GANDESTE SA IASA DEFINITIV!

502

Virgil Dumitru, un om de afaceri din Pitesti, va prelua 30% din actiunile clubului Rapid in contul unui imprumut de 3 milioane de euro acordat lui George Copos, pe care boss-ul din Giulesti nu-l mai poate returna. Dumitru nu se opreste aici: vrea sa preia complet gruparea din Grant. Virgil Dumitru (55 de ani) a devenit membru in Consiliul de Administratie al clubului Rapid in iarna anului trecut. Din aceasta postura, a imprumutat de multe ori Rapidul, mai ales atunci când Copos nu dispunea de bani cash pentru salarii sau transferuri de jucatori. Surse din cadrul clubului au dezvaluit ca totalul acestor sume se ridica la aproximativ trei milioane de euro, dintre care 500.000 de euro platiti in urma cu doar câteva zile pe restantele catre fotbalisti, scrie Adevarul.

Realizând ca a ajuns deja la o suma care nu mai poate fi considerata maruntis si temându-se sa nu ramâna cu banii pierduti, Virgil Dumitru a inceput sa-l strânga cu usa pe Copos. Ideea era clara: fie ii returna banii investiti, fie ii va da in locul lor un pachet de actiuni direct proportional cu investitia facuta. Cum trei milioane de euro cash de dat inapoi, George Copos nu poate scoate sub nici o forma, a ramas a doua varianta.

„S-a semnat deja un precontract, iar la iarna, când domnul Virgil Dumitru isi va asuma asigurarea bugetului Rapidului pentru retur, se va incheia tranzactia. Este vorba despre un procentaj intre 25% si 30%”, a dezvaluit o sursa din anturajul afaceristului. Aceste procente il vor transfera pe Virgil Dumitru in actionar minoritar al clubului, dar destul de consistent totusi si care ii permite sa tatoneze pe viitor preluarea unui pachet majoritar. De fapt, Dumitru asta si doreste, sa preia, la un moment dat, Rapidul de la Copos.

Virgil Dumitru, prieten vechi cu George Copos, are mai multe afaceri cu patronul Rapidului si e cotat in Topul Forbes cu o avere de 30 de milioane de euro. Noul actionar al giulestenilor detine compania Comesad Pitesti, in domeniul constructiilor, plus alte firme cu obiect de activitate in petrol, imobiliare si turism, prin lantul Ramada.

Sursa: Realitatea Tv/ Foto: Adevarul