Banatul în suferință: Timișoara a terminat degeaba prima în liga 2

475

Peste 32.000 de scaune goale au asistat la ultima reprezentaţie a Politehnicii Timişoara din acest sezon. Nu este exclus ca, din toamnă, Timişoara să nu mai aibă echipă nici măcar în liga a doua, chiar dacă alb-violeţii au încheiat acest sezon pe primul loc.

Atmosfera a fost aproape ca la înmormântare, au lipsit doar lumânările. Spectatorii sunt împăcaţi cu ideea că echipa pe care o iubesc este pe cale de dispariţie şi chiar şi-au exprimat dorinţa de a mai merge la o înmormântare. Mesajul afişat de galerie în repriza a doua („Mai avem un singur gând: Marian Iancu în mormânt”) arată cât de mare e prăpastia dintre actualul patron al clubului şi oamenii care mai sunt alături de Poli.

La fel ca în cazul oricărei morţi iminente, la stadion au fost şi doi „corbi”, care aşteptau liniştiţi ca echipa să îşi dea duhul. Este vorba de Ilie Stan şi Petre Marin, reprezentanţii Chiajnei, echipa la care vor merge mulţi dintre jucătorii timişoreni în această vară.

Pe teren s-a jucat puţin fotbal, lucru normal având în vedere faptul că jucătorii nu mai aveau nicio motivaţie. Popovici a deschis scorul cu o execuţie superbă în minutul 10 (a trimis mingea peste Tufişi, ieşit aiurea din poartă), iar Vâlcea a egalat prin Vătăjelu, dintr-un penalty acordat cu uşurinţă de centralul Silviu Gulei. Chiar dacă au rămas în zece oameni, după eliminarea lui Thiandoum Daouda, oaspeţii au reuşit să înscrie, cu un sfert de oră înainte de final. Culmea, la acest eveniment trist, cel care s-a bucurat cel mai mult se numeşte Robert Văduva (marcatorul golului de 1-2). Poli a egalat, până la urmă, în prelungirile meciului, din penalty, prin acelaşi Popovici.

După finalul jocului, din peluză au coborât cei aproape 200 de suporteri, care au asistat la meci şi au cântat împrună cu jucătorii, sărbătorind astfel clasarea lui Poli pe primul loc. Jucătorii şi suporterii şi-au făcut datoria, păcat că au făcut-o degeaba.

sursa: liga2.ro