„Bizonul” de NEOPRIT. Dinamo le-a dat cu TERENUL IN CAP jucatorilor de la Chiajna

406

Dinamo, cu Mircea Rednic pe banca tehnica, continua seria rezultatelor pozitive.

Dinamo a zdrobit Concordia, pe sinteticul de la Chiajna, unde s-a impus cu 3-1, dupa golul lui Rotariu si dubla lui Gnohere.

Pentru un iubitor al fotbalului romanesc obisnuit cu nivelul catastrofal al meciurilor din prima liga, partida dintre Concordia Chiajna si Dinamo a fost o raritate. Nu datorita spectacolului, ci prin prisma faptului ca a putut urmari, in sfarsit, o echipa care stie ce are de facut din minutul 1 pana in minutul 90. Rare sunt momentele in care despre o formatie din Liga 1 se poate spune sau scrie ca a jucat perfect. Este, insa, cazul lui Dinamo, care pe sinteticul din Ilfov a aratat ca o masinarie germana la care functioneaza perfect si ultima piulita din angrenaj.

Revenit pe banca tehnica dupa o suspendare de trei meciuri, Mircea Rednic a fost din nou lovit de inspiratie, iar tactica si resursele lui Cornel Talnar s-au dovedit decisive. Desi a jucat practic in 10 oameni, pentru ca a ales sa-l trimita pe teren din primul minut pe olandezul Van Haaren, a carui inutilitate l-ar face invidios pana si pe Gabi Matei, Dinamo a dominat nestanjenita, iar motivatia suplimentara cu care amenintau Lazar si Barboianu, plecati cu scandal din Stefan cel Mare, a ramas pe drumul dintre vestiare si teren.

Ploaia, poate singurul inamic adevarat al dinamovistilor, a incurcat putin lucrurile in prima parte a meciului, in care mostrele de balet din partea fotbalistilor nu au lipsit. Echilibrul s-a rupt, logic, in minutul 34, cand mintile cu imaginatie de la Dinamo, Palic, Vojnovic si Gnohere, au combinat frumos si l-au lasat pe Rotariu singur cu Matache, care nu a mai reusit decat sa scoata mingea din plasa.

„Bzonul” Gnohere, vole in stilul lui Van Basten si cifre uluitoare: cinci goluri si un assist in doua meciuri

Daca in zodiacul chinezesc si-ar fi gasit loc si bizonul, cu siguranta acesta ar fi fost definit ca un jucator de fotbal, atacant de profesie, care marcheaza din orice pozitie si la prima sansa. La cateva zile dupa monologul din Cupa Romaniei, unde a marcat de trei ori in poarta Brailei, Harlem Gnohere a mai oferit o prestatie laudabila. In minutul 40, putinii fani prezenti la Chiajna au avut, pentru un moment, impresia ca Marco Van Basten s-a reapucat de fotbal si a venit in Romania pentru a le arata si romanilor cum a marcat la EURO 1988, in semifinala de legenda cu URSS. Nu a fost, insa, atacantul olandez, ci un alt fotbalist cu pedigree de marcator. Gnohere a primit de la Anton, a judecat repede si corect, a sutat cu stangul din unghi, iar balonul nu a avut alta destinatie decat plasa laterala a nefericitului Matache.

Dupa o perioada de joc in care Concordia a incercat cate ceva si a avut un penalty neacordat de Tudor, la un duel intre Raducanu si Marc, Gnohere a mai lovit o data, in minutul 70, dupa o centrare a lui Fai, asigurand astfel cele trei puncte si punand capat unei saptamani in care a marcat cinci goluri si a oferit o pasa decisiva.

In prelungiri, Barboianu si-a luat o palida revansa in fata conducatorilor dinamovisti si i-a centrat perfect lui Pena, care a inscris golul de onoare pentru gazde.

Concordia Chiajna – Dinamo 1-3 (M. Pena 90+3 / Rotariu 34, Gnohere 40, 66)

Concordia: Fl. Matache – Barboianu, Mamele, Sirghi, Bucurica – G. Giurgiu, Serediuc (Gradinaru 54) – M. Constantinescu (M. Pena 68), Purece, V. Lazar – R. Raducanu
Dinamo : Cerniauskas – Fai, A. Marc, Mevlja, S. Filip – P. Anton (Ghomsi 82), Van Haaren (Gavrila 70) – D. Rotariu, Vojnovic ( Nedelcearu 63), Palic – Gnohere

sursa: prosport.ro