La trei zile dupa ce ProSport a inceput ancheta referitoare la meciurilor pe care Vointa Sibiu le-a trucat in cantonamentul de iarna din Antalya, au aparut si primele reactii oficiale din partea FRF.

Ieri, prin vocea lui Ioan Hurdubaie, seful Comisiei de Integritate, federalii au anuntat ca au inceput o investigatie proprie si ca au cerut deja sprijinul UEFA. „Presedintele Mircea Sandu m-a chemat marti la el si mi-a cerut sa incepem o ancheta in urma articolelor aparute in ProSport. Investigatia va fi facuta de Comisia de Integritate a FRF si, in masura in care vom avea nevoie, vom cere si sprijinul celorlalte comisii federale. Am contactat deja UEFA pentru a verifica daca au aparut nereguli in Sistemul de Monitorizare al Pariurilor pe care ei il au. In doua saptamani vom avea raspunsurile”, a explicat Hurdubaie. Acesta a adaugat: „Jucatorii vor fi chemati la audieri in acest caz”. Este pentru prima oara cand FRF reactioneaza intr-un caz legat de mafia pariurilor. Intentia lui Mircea Sandu surprinde de aceasta data, avand in vedere ca, atunci cand un alt jucator a marturisit ca a jucat in blaturi, e vorba de Stefan Ciobanu, presedintele FRF l-a luat peste picior.

DNA strange probele

ProSport a cerut ieri si un punct de vedere oficial din partea Directiei Nationale Anticoruptie, institutie care ancheteaza, de fapt, acest caz inca din vara. Pana acum, DNA a mandatat Directia Generala Anticoruptie sa se ocupe de interogarea anumitor jucatori de la Vointa Sibiu. „DNA se ocupa de acest caz, dar noua ni s-a cerut sa ne ocupam de strangerea declaratiilor. Mai departe, cazul nu intra in aria noastra de activitate”, au explicat oficialii DGA. „Eu stiu ca ancheta e deja pe rol, acum se aduna probe si s-au interogat martori”, spune si Eugen Beza, vicecapitanul Vointei in campionatul trecut. Pana acum, urmatorii jucatori au fost audiati de catre procurori: Beza, Buican, Grigore, Tatar, Apostol, Bunea, Negut, Cigan si Sergiu Vlad. Primul dintre ei explica si criteriile care au stat la baza chemarii lor la sediul Directiei Generale Anticoruptie in iulie: „Ne-au intrebat aceleasi lucruri la DGA. Despre meciurile din Liga a II-a, daca ne-a sugerat cineva sa trantim vreun meci, cum suntem platiti si daca il cunoastem pe Radu Matasareanu”.

Mitica tot nu crede

Daca FRF a demarat o ancheta, celalalt for important din fotbalul romanesc, LPF, ignora cazul, desi Vointa Sibiu juca in iarna in prima liga. Dumitru Dragomir, cu atitudinea sa cunoscuta, a comentat articolele aparute in ProSport: „Eu nu cred asa ceva. Si ce daca a intervenit DNA? Pai, la cate minciuni am auzit la viata mea…”, a spus Dragomir la Sport.ro.

„Nu mai cred in nimic”

Jucatorii si oficialii de la Vointa Sibiu au reactionat si ei in urma declaratiilor date de Doru Buican, fotbalist legitimat in campionatul trecut la formatia ardeleana. Retras din activitate, Buican a spus ieri ca „la meciul cu polonezii am auzit de pe margine ca trebuie sa pierdem cu 3-0”. Unul dintre fotbalistii acuzati de George Hermann* ca le-a sugerat colegilor sa tranteasca amicalul cu Cracovia (0-3), Eugen Beza spune despre marturia lui Buican: „Trebuia sa dea un nume. Sa spuna exact pe cine a auzit vorbind”. „Doru spune ca i-a auzit pe jucatori vorbind. Banuiesc ca trebuia sa le spuna cineva ce sa faca, iar eu nu le-am spus nimic. Nu cred, nu cred ca au facut ceva, dar, oricum, nu mai am incredere in nimic”, a spus Alexandru Pelici, antrenorul Vointei din iarna.

Ma intriga ce spune Buican, dar eu tot nu cred. E foarte grav daca e adevarat, insa am mare incredere in acesti fotbalisti
Alex Pelici, fost antrenor Vointa Sibiu

Nu puteam sa-i aud vorbind pentru ca nu am stat pe banca la meciul cu Cracovia. Am stat la tribuna cealalta, impreuna cu Sandu Tabarca. Voiam sa discutam in liniste despre meci
Alex Pelici, antrenor Vointa Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.