BOX: Jo Jo Dan lupta la New York cu Damian Frias

626

jojo_dan_forbes_33650100Ionut Ion, alias Jo Jo Dan, va lupta joi 4 aprilie cu cubanezul Damian Frias, la categoria welter, intr-o gala profesionista programata la Roseland Ballroom din New York.

Jo Jo Dan, 31 ani, cu 30 victorii (17 prin KO) si 2 infrangeri in palmares, a luptat ultima oara in decembrie 2012, cand l-a invins pe Franklin Gonzales prin KO tehnic in repriza a 5-a. Ambele infrangeri ale romanului au avut loc in fata turcului Selcuk Aydin, in iunie 2010 si noiembrie 2011, pentru titlul WBC Silver.

Damian Frias, 36 ani, rezident in Miami, are un palmares de 19 victorii (10 prin KO), 1 egal si 6 infrangeri. Cubanezul a pierdut ambele meciuri disputate in 2012, cu Carlos Molina si Vitali Demianenko. Cea mai importanta victima din cariera lui Frias, care boxeaza doar de 6 ani, a fost Henry Crawford (21 victorii, un esec, un egal), pe care l-a invins prin KO tehnic in repriza a noua in meciul disputat in 2011.

”Privesc acest meci ca si cum este cel mai important din viata mea. Jo Jo Dan este un boxer cu nume si ii vreau locul in clasamente. Ma antrenez continuu din august si ma simt in forma. Daca voi avea sansa il voi face KO, insa sunt pregatit sa duc meciul pana la capat”, a declarat Frias, citat de portalul Fightnews.

Managerul lui Frias, Si Stern, considera ca acesta ”este un tip foarte dur, e puternic si nu se teme. Se gandeste numai la acest meci, e pregatit din punct de vedere fizic, mental si emotional, spre deosebire de alte meciuri. Ar fi trebuit sa aiba mai multe victorii, dar a boxat cu multi pentru a ajunge aici. Este un meci foarte important pentru el, deoarece ii poate schimba cariera in cazul unei victorii”.

Jo Jo Dan este numarul 5 la categoria sa in ierarhia WBC. Meciul cu Frias este programat pe durata a 8 reprize.

Pe afisul galei figureaza alti doi boxeri importanti, Yuri Foreman, fost campion mondial WBA la semimijlocie, si portoricanul Luis Del Valle.