BOX

Boxul in colaps national. AIBA a dezafiliat Federatia Romana pentru ca nu are un presedinte!

In ciuda faptul ca presedinta Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Carmen Tocala, a anuntat in urma cu citeva zile ca AIBA (Asociatia Internationala de Box) a acordat o prelungire a termenului pentru alegerile din Federatia Romana de Box, forul international nu s-a tinut de cuvint si a dezafiliat astazi federatia.

Termenul limita acordat de catre AIBA Federatiei Romane de Box pentru alegerea unui noi presedinte a expirat pe 30 septembrie. Pentru a evita dezafilierea, Carmen Tocala, presedinta Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, a luat legatura telefonic cu secretarul general al AIBA, vicepresedintele Jianping Chang.

“Pentru a nu asista la distrugerea boxului romanesc, am cerut AIBA clementa pina la la Campionatele Mondiale de tineret, din Armenia, care vor debuta pe 25 noiembrie. Federatia romana se va putea incadra in cele 45 de zile prevazute in statut pentru convocarea de alegeri”, a declarat sefa sportului romanesc. Insa AIBA nu s-a tinut de cuvint si FRB a fost dezafiliata azi!

ALEGERI CU BUCLUC
Miercurea trecuta, BF al FRB a decis convocarea Adunarii Generale pe 30 septembrie pentru alegerea unui nou presedinte. Doua zile mai tirziu, scrutinul a fost anulat ca urmare a unei informari venite de la AIBA prin care atragea atentia ca alegerile sint nestatutare, nefiind respectat termenul de 45 de zile, si prin urmare nu vor trimite nici un observator. In cele doua zile au apucat sa-si depuna candidatura pentru functia de presedinte al FRB trei persoane: fostul pugilist Marian Simion, antrenorul Titi Tudor si vicepresedintele Fanel Trandafir.

NU E PRIMA OARA
FRB a mai fost dezafiliata de AIBA si in trecut. Pe 6 septembrie 2011, in urma unui conflict intre AIBA si Rudel Obreja, presedintele de atunci al FRB, forul national a fost dezafiliat.

Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP