Castigatoarea Champions League va incasa peste 35 de MILIOANE de euro!

1282

Trophy Uefa Champion LeagueCastigatoarea Ligii campionilor la fotbal, a carei finala va opune sambata seara la Londra (de la ora 21,45) formatiile germane Bayern Munchen si Borussia Dortmund va aduna peste 35 milioane de euro ca prime, dintre care peste 15 milioane din asa-numita „market pool”, potrivit cifrelor difuzate de Uniunea europeana de fotbal (UEFA).

Fiecare participant la faza grupelor primeste o recompensa de 8,6 milioane de euro, cluburile care ajung in optimi sunt recompensate cu cate 3,5 milioane de euro, sfert finalistele – cu cate 3,9 milioane de euro, iar semifinalistele, 4,9 milioane de euro fiecare. Invingatoarea intra in posesia a inca 10,5 milioane de euro, iar finalista – 6,5 milioane de euro. Aceste sume se aduna, ceea ce inseamna ca castigatoarea de sambata incaseaza 31,4 milioane de euro, iar finalista 27,4 milioane de euro.

In sfarsit, la aceasta suma globala se adauga sumele venite din „market pool”, o parte variabila legata de drepturile tv platite de tarile implicate. Aceste sume nu sunt cunoscute inca pentru editia in curs, dar ar trebui sa fie apropiate celor din sezonul trecut, astfel ca Bayern si Borussia ar trebui sa poata conta pe inca 15 sau 16 milioane de euro suplimentare.