Ce planuri are Doroftei la sefia Federatiei de Box: Nu va promit bani!

584

Leonard Doroftei a fost ales in functia de presedinte al Federatiei Romane de Box, in cadrul Adunarii generale extraordinare a acestui for, desfasurata vineri la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

Doroftei, care il inlocuieste la conducerea FRB pe Rudel Obreja, a obtinut 84 de voturi, iar contracandidatul sau, Fanel Trandafir, 29. Doua voturi au fost anulate si nu a existat nicio abtinere. In total au fost 115 voturi exprimate legal.

Imediat dupa anuntarea rezultatului, Leonard Doroftei a spus in fata Adunarii generale extraordinare a FRB: „Sunt mandru ca m-au ales colegii mei. Nu vreau sa va promit bani. Vom munci impreuna, vom face impreuna performanta. Aveti incredere in mine”.

Inaintea exprimarii votului, Adunarea generala a invalidat decizia adoptata de Biroul federal al FRB, care aprobase luni doar doua candidaturi, cele ale lui Relu Auras si Fanel Trandafir. Insa, dintre candidatii inscrisi initial, Bogdanel Stanescu nu a fost prezent, in timp ce Francisc Vastag, Titi Tudor si Relu Auras s-au retras din cursa, anuntand ca il sustin pe Doroftei.

Fostul pugilist Leonard Doroftei, de vineri noul presedinte al Federatiei Romane de Box, s-a nascut la 10 aprilie 1970, la Ploiesti.

Descoperit de antrenorul emerit Titi Tudor, Doroftei a fost campion mondial profesionist la categoria semiusoara in versiunea WBA.

Leonard Doroftei a inceput boxul in 1984 la clubul Prahova din orasul natal, continuandu-si cariera la Steaua, apoi la Freedom Star Farul Constanta, avandu-i ca antrenori de-a lungul timpului pe Relu Auras, Emil Popa si Ilie Dascalu. Dotat cu o mare forta de atac, lovitura laterala de stanga fiind arma lui de temut, Doroftei a obtinut primele succese la juniori, devenind campion national in 1986 si 1987. Au urmat cinci titluri la seniori (1992, 1993, 1994, 1996 si 1997), dar mai ales succesele in competitiile internationale. A fost campion mondial de amatori la Berlin (1995), campion european la Vejle (1996), a cucerit doua medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) si Atlanta (1996) si medalie de bronz la Campionatele Europene de la Bursa (1993).

In 1998, dupa 13 ani de box amator, unde a disputat peste 250 de meciuri, Leonard Doroftei trece la profesionism. Cariera lui Doroftei in postura de profesionist a fost una la fel de stralucitoare. In cei sase ani la profesionism, „The Lion” (Leul), cum a fost supranumit Doroftei, care a activat la clubul canadian InterBox din Montreal si a fost antrenat de Stephan Larouche, a disputat 24 de partide, terminand invingator de 22 de ori, de opt ori prin KO, pierzand o data si obtinand un meci egal.

Cele mai importante confruntari le-a avut incepand din 2002. La 5 ianuarie, la San Antonio (SUA), il deposedeaza de titlul mondial la categoria usoara, versiunea WBA, pe argentinianul Raul Balbi. A urmat apoi revansa acordata boxerului argentinian. La Bucuresti, la 31 mai 2002, Leonard i-a incantat pe cei 8.000 de spectatori prezenti in Sala Polivalenta „Ioan Knust-Ghemanescu”, castigand din nou in fata lui Balbi. La 17 mai 2003, in orasul american Pittsburgh, Doroftei boxeaza pentru unificarea titlurilor WBA si IBF impotriva americanului Paul Spadafora, meciul incheindu-se la egalitate. Leonard ramane in posesia centurii versiunea WBA.

Pierde titlul mondial, la 25 octombrie 2003, la Bucuresti, fara sa boxeze, nereusind sa intre la cantarul oficial. Ultimul sau meci la profesionism inseamna, din pacate, primul esec. Nord-americanul Arturo Gatti il invinge, la 25 iulie 2004, prin KO in repriza a doua a meciului desfasurat la Atlantic City (SUA). Dupa acest meci, campionul roman se retrage din box. Revine in tara, iar la sfarsitul anului 2004, Biroul Federal al Federatiei Romane de Box aproba cooptarea lui Doroftei in colectivul de antrenori al lotului national, condus de Francisc Vastag. Este casatorit, are trei copii si este patronul unui ”pub” din Ploiesti.