Ce scrie presa din Spania si Italia dupa finala de la EURO 2012

504

„¡Gracias, gracias, gracias!”, a scris cotidianul Marca, adaugand: „La Roja invinge Italia si face istorie, completand tripla istorica Euro-CM-Euro, cu golurile lui Silva, Jordi Alba, Torres si Mata. Echipa lui Vicente Del Bosque a fost infinit superioara rivalei sale”.

„¡Tricampioni!”, a titrat si As, care precizeaza ca Spania a devenit prima nationala din istorie care obtine trei mari trofee consecutiv si „si-a ridicat stilul la nivelul de legenda”.

„Spania, campioana Europei!”, a notat Sport. „Nationala spaniola castiga cu o superioritate clara in fata unei neputincioase Italii si intra in istoria fotbalului”, adauga jurnalul sportiv.

„Campioni, campioni, campioni!”, a titrat si Mundo Deportivo, in timp ce El Mundo a scris: „Campioni de legenda! Spania care a schimbat fotbalul”.

„Spania este o legenda a fotbalului mondial”, a notat cotidianul ABC, iar La Vanguardia a titrat: „Spania reuseste imposibilul”.

De cealalta parte, presa italiana subliniaza succesul istoric al Spaniei, dar si tristetea Italiei.

„Lacrimi amare”, a notat Gazzetta dello Sport, iar Datasport a scris: „Spania de vis, Italia umilita”.

„Spania, tripla istorica. Italia adio”, a titrat Corriere della Sera.

La Repubblica a notat ca Spania a intrat in istorie, dar a multumit jucatorilor lui Cesare Prandelli pentru parcursul la Euro-2012.

„Italia, sfarsitul unui vis”, a scris si Corriere dello Sport.

Reprezentativa Spaniei a castigat Campionatul European pentru a doua oara consecutiv, dupa ce a invins selectionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminica, in finala de pe stadionul Olimpic din Kiev.