CERERE INCREDIBILA in schi: O femeie vrea sa concureze contra barbatilor!

946

Campioana olimpica americana Lindsey Vonn a cerut Federatiei Internationale de Schi (FIS) sa ii permita participarea in proba masculina de coborare din data de 24 noiembrie, de la Lake Louise (Canada).

„Am discutat, dar inca nu s-a luat o decizie. Trebuie sa analizam regulamentul pentru a vedea daca este posibil si cum ar fi posibil”, a declarat norvegianul Atle Skaardal, director al curselor din cadrul Cupei Mondiale feminine.

Directorul federatiei germane de schi alpin, Wolfgagg Maier, a calificat acest demers drept „o lovitura foarte buna de publicitate” pentru campioana olimpica la coborare din 2010.

FIS va analiza aceasta solicitare la urmatoarea reuniune, in noiembrie. In week-end-ul in cauza, Cupa Mondiala feminina va avea loc la Aspen, in Colorado, etapa urmatoare fiind programata la Lake Louise.

„Daca Lindsey se va antrena si va concura cu barbatii, ea va avea un mare avantaj fata de rivalele ei, saptamana urmatoare, pe acelasi parcurs”, a afirmat Skaardal.

Vonn, care va implini 28 de ani la 18 octombrie, este dubla campioana mondiala (2009) si are 53 de victorii in palmares.