Finantatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, cauta un investitor caruia sa ii vanda o parte sau chiar toate actiunile pe care le detine la tripla campioana a Romaniei si care sa il ajute la consolidarea clubului in elita Europei, informeaza insideworldfootball.com.

Conform sursei citate, Arpad Paszkany este dispus sa vanda o parte sau chiar toate actiunile clubului pe care l-a salvat de la faliment in urma cu 12 ani, pe vremea cand se afla in Liga a III-a.

„Am petrecut peste un deceniu concentrandu-ma la dezvoltarea echipei si am consumat multa energie, timp si bani pentru a-mi implini visul. Acum trebuie sa fiu realist – stiu ca nu pot continua singur”, a spus Paszkany, care a mentionat ca a investit peste o suta de milioane de euro in clubul pe care il sustine din copilarie.

Divizia de Sports Advisory din cadrul KPMG se ocupa de cautarea unui investitor.

Printre persoanele juridice interesate s-ar afla, potrivit sursei citate, firme din China si Orientul Mijlociu.

In luna decembrie, CFR a reusit unul dintre cele mai bune rezultate din istorie, invingand pe Manchester United cu scorul de 1-0, chiar pe Old Trafford.

„Datorita participarii in competitiile europene si a castigurilor obtinute din dezvoltarea jucatorilor si a transferurilor, noi conducem o afacere profitabila. Ne-am apropiat de elita europeana si acum vrem sa avem un loc stabil acolo. Totusi, pentru acest pas, mai avem nevoie de inca un imbold”, a completat Paszkany.

De cand a fost preluata de Arpad Paszkany, CFR a castigat trei titluri in Liga I (2008, 2010 si 2012), trei cupe ale Romaniei (2008, 2009, 2010) si Supercupa Romaniei (2009 si 2010).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.