CFR-ul s-a facut de ras cu Iasiul. Clujenii au scos o remiza in extremis

434

Dupa ce a ajuns in play-off-ul Ligii si a bifat victorii cu Vaslui si Otelul, lui Ioan Andone i-a mai venit zambetul pe buze. Mult mai linistit a aparut tehnicianul la meciul de aseara fata de partidele precedende. CFR s-a impiedicat aseara de CSMS Iasi, scor 2-2, in ultima repetitie inainte de play-off-ul din Liga cu Basel.

Asta desi il avea fata in fata pe Ionut Popa, tehnician care i-a interzis in 2008 sa joace in grupele Ligii. Cu numai trei zile inainte sa debuteze in cea mai importanta competitie intercluburi, CFR-ul remiza cu Iasi si Andone avea sa isi faca bagajele. “Falcosul” a decis aseara sa arunce totul pe atac inca din primele minute, asta si pentru a scapa de traditie, care spunea ca Iasiul a bifat 4 remize in Gruia si a pierdut numai doua meciuri, ambele la limita.

Penalty inexistent dictat de Balaci
Sougou a dat semnalul ca CFR poate sa bata fara emotii. Senegalezul a trimis cu capul peste poarta din trei metri (‘2), iar mai apoi a sutat slab din careul mic (‘4). Jocul a amortit, pana spre jumatatea primei reprize. Centralul Marian Balaci a acordat eronat penalty la un presupus duel intre Kapetanos si Cretu (‘20). Capitanul Cadu a inscris fara emotii, fiind pentru a treia data cand grecul obtine penalty, iar lusitanul inscrie, dupa partidele cu “U” si Slovan. Inainte de pauza, numai Valente si Pinto au incercat sa mai schimbe ceva pe tabela, dar fara rezultat.

Trei goluri in patru minute
Iesenii nu au acuzat foarte tare socul si au iesit mult mai decisi de la cabine. Elevii lui Popa puteau sa dea lovitura prin Milea, dar Pinto si Felgueiras au fost providentiali pentru clujeni, ultimul respingand de pe linia portii (‘58). Nebunia a inceput mai apoi. Milea (’70) a punctat cu capul, iar peste numai doua minute Herghelegiu a facut 1-2! Orgoliul de campioni al clujenilor a iesit imediat la iveala, iar Hora (’74) a facut 2-2. Ocaziile din final nu au mai fost concretizate, iar iesenii au plecat cu un punct nesperat in Gruia. Andone a picat examenul in fata lui Popa si marti isi da licenta in Liga Campionilor.

Aseara a fost al treilea meci consecutiv in care clujenii au primit lovitura de pedeapsa. Tot din penalty au deschis scorul ardelenii cu Vaslui si Otelul.

Managerul iesenilor, Florin Prunea, a avut o altercatie cu mai multi stewarzi, cand formatia sa a marcat pentru 2-1, urcandu-se pe geamul lojei sale.