Consiliul Local Craiova a prezentat proiectul echipei CS Universitatea Craiova!

763

u craiovaConsiliul Local Craiova a aprobat in unanimitate asocierea intre municipalitate, grupul investitorilor in echipa si Clubul Sportiv Universitatea Craiova, pentru formarea echipei de fotbal care va evolua in sezonul viitor in Liga II.

Toti cei 21 de membri ai Consiliului Local prezenti la sedinta au votat pentru proiect, alti cinci lipsind, printre care si Pavel Badea, care este si presedintele CS Universitatea Craiova.

Erik Lincar va fi antrenorul echipei din Banie, el urmand sa-si definitiveze staff-ul tehnic si lotul in perioada urmatoare.

Laviniu Beze, presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), a declarat ca e mandru ca face parte din acest proiect.

”Am fost suporterul Stiintei dintotdeauna si voi fi mereu. E foarte placut sa stim ca s-a votat in unanimitate asocierea cu autoritatile locale. Vrem sa readucem fotbalul de performanta in Craiova, sa readucem trofee si fotbalul spectaculos in acest oras si vrem sa redam echipa celor care o iubesc, pentru ca cei mai importanti pentru echipa sunt suporterii. In ultimii doi ani spiritul Universitatii Craiova risca sa se piarda. Suntem aici pentru ca echipa Olteniei sa redevina echipa tuturor romanilor”, a spus Beze.

”Nu reinventam roata, vrem ca asocierea sa fie pe modelul occidental, sa fie listata la bursa, iar exemplul Borussiei Dortmud sau al lui Manchester United sunt modele de urmat. Nici eu nici ceilalti investitori nu vom urma modelul romanesc de a ne implica in scandaluri, de a da sfaturi tehnice sau a ne da cu parerea cum sa joace un jucator. Niciunul dintre investitori nu a venit pentru a-si face imagine. O echipa de fotbal trebuie sa fie despre jucatori, antrenori si suporteri”, a subliniat Beze.

Laviniu Beze a precizat ca s-a optat pentru colaborarea cu impresarul de jucatori Ionel Codoban, care a format la Galati o echipa care a castigat titlul de campioana, si se mizeaza pe seriozitatea antrenorului Lincar, dar si fostul international Pavel Badea va avea o functie importanta in proiect, iar Gica Craioveanu va fi director de imagine, multe alte glorii ale Universitatii urmand sa fie implicate. Codoban nu va aduce toti jucatorii la Universitatea, a precizat investitorul.

Beze a subliniat ca echipa va fi inscrisa in campionat si va putea promova in anul urmator in esalonul de elita:

”Proiectul cu Consiliul Local are in spate niste consultanti, de care am fost asigurati ca proiectul este viabil si echipa poate promova imediat in prima liga”.

Laviniu Beze a precizat ca sponsorul echipei va fi George Brailoiu, de la KDF Energy, care ”e oltean si suporter al Universitatii”. Bugetul va fi de 1,5 milioane de euro, iar obiectivul este promovarea.

”In ultimii 20 de ani echipa a retrogradat de doua ori, am trait niste umilinte pe care suporterii Craiovei nu le meritau. Trebuie sa indreptam aceste locuri si Universitatea sa revina acolo unde ii e locul”, a mentionat Beze.

Investitorul craiovean a rememorat o intamplare pe care a trait-o ca suporter al Universitatii:

”La un meci la care am fost cu galeria in Grant, in 2006 sau 2007, suporterii au plecat cu autocarele, iar eu, care locuiam in Bucuresti, am fost asteptat de galeria adversa si m-am ales cu doua coaste rupte”.

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a afirmat ca a ales persoane cu imagine foarte buna, ”pentru ca si municipalitatea se asociaza cu imaginea acestor investitori si m-a interesat inainte de imaginea buna sa fie si fani ai Universitatii Craiova”.

Edilul a precizat ca pe 12 iunie au demarat discutiile pentru acest proiect si nu vede vreo problema in realizarea sa.

”Sunt convinsa ca in campionat va fi inscrisa doar CS Universitatea Craiova, pentru ca daca as fi avut vreun dubiu nu as mai fi intrat in acest proiect”, a subliniat Lia Olguta Vasilescu.

Olguta Vasilescu a mai spus ca noua echipa va folosi stema clubului mama, CS Universitatea Craiova, va avea culorile, palmaresul (cu cele 4 titluri, n. red.) si imnul acesteia. De asemenea, echipa va juca pe stadionul ”Ion Oblemenco”, iar echipele de juniori ale clubului vor fi cele preluate de la CSJ Univ. Craiova.

”Pe ‘Oblemenco’ poarte sa joace echipa municipalitatii si alte echipe de juniori”, a indicat Vasilescu.

Referitor la proiectul de reconstructie a stadionului ”Ion Oblemenco”, edilul craiovean a mentionat ca investitia va fi derulata prin Compania Nationala de Investitii, va fi o licitatie la care vor participa mai multe firme, dar niciuna nu va avea legatura cu investitorii de la Univ. Craiova.

Lia Olguta Vasilescu a mai spus ca vineri, la ora 10,00, se va intra pe stadion pentru a se face curatenie.

Antrenorul Erik Lincar, fost jucator al Stelei si antrenor la Callatis Mangalia, Damila Maciuca si Delta Tulcea, a declarat:

”Sunt onorat si foarte bucuros sa vin sa antrenez Univ. Craiova, un mare brand in fotbalul romanesc. Echipa trebuie sa se relanseze si sa realizeze din nou performante notabile. Imi doresc sa am rezultate cat mai apreciate”.

Lincar a evitat sa dea nume despre fotbalistii cu care va lucra, singurul care a fost confirmat fiind Florian Parvu, de la CSM Rm. Valcea, care a dezvaluit in presa ca va juca pentru echipa din Banie.

”Nu putem oferi toate detaliile despre lot pentru moment. Avem programul, insa. Ne vom reuni pe data de 10 iulie la Craiova, pe 22 iulie vom pleca in cantonament in Serbia, iar la intoarcere vor exista doua zile libere, dupa care se va pleca intr-o nou cantonament, montan, in Romania. Multi fotbalisti isi doresc sa ajunga sa joace la Craiova, dar veti afla cine sunt ei la reunirea din 10 iulie, cand vor fi prezenti circa 25 de jucatori”, a spus Lincar.

”Sper ca lumea sa vina la stadion, sa aprecieze jocul nostru, care sa fie eficient si la un moment dat sa fie si spectaculos”, a conchis Lincar.