Dumitru Dragomir a scapat de INCHISOARE. Deocamdata…

426

24_Dragomir_trimitere_791222e1e9Dumitru Dragomir, si Gino Iorgulescu au fost achitati definitiv de instanta suprema pentru ca nu au existat suficiente probe care sa arate ca intre cei doi ar fi existat o intelegere legata de o tranzactie imobiliara supraevaluata, care a costat Liga peste 350.000 de euro.

Instanta suprema a decis definitiv, in 22 octombrie 2012, achitarea presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fiului acestuia, Bogdan Dragomir, a lui Gino Iorgulescu si a soferului LPF Florin Bogdan Badita, in dosarul in care au fost acuzati de luare si, respectiv, dare de mita, in legatura cu o tranzactie imobiliara supraevaluata, care ar fi costat Liga peste 350.000 de euro.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au aratat in motivarea deciziei ca au respins recursul Directiei Nationale Anticoruptie si au mentinut achitarea acestora pentru ca nu erau probe care sa ateste clar vinovatia lor. In februarie 2011, cei patru au fost achitati de Tribunalul Bucuresti, decizia fiind mentinuta, in noiembrie 2011, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta suprema a precizat, in documentul citat, ca procurorii DNA nu au dovedit, „dincolo de orice dubiu”, existenta unei „intelegeri frauduloase” intre Dumitru Dragomir si Gino Iorgulesc in cadrul careia presedintele LPF sa-si incalce atributiile de serviciu prin achizitionarea pentru Liga a unui teren supraevaluat, in schimbul primirii, pentru sine, de la Iorgulescu, a unui teren de 351 de metri patrati.