E OFICIAL: Se stie ANOTIMPUL in care se va juca MONDIALUL din Qatar 2022

412

FIFA a anuntat data in care se va tine CM din Qatar.

Mondialul va debuta la finalul lunii noiembrie si va tine pana inainte de Craciun. Masura a fost luata din cauza temperaturilor foarte ridicate care se inregistreaza in Qatar pe perioada verii.

Asa cum era de asteptat, Cupa Mondiala din 2022 se va disputa in sezonul rece. Dupa luni intregi de discutii, FIFA a anuntat vineri ca CM 2022 va fi mutat inspre finalul anului. Adica va incepe pe data de 21 noiembrie si finala se va juca pe 18 decembrie, de ziua nationala a Qatarului si cu o saptamana inainte de Craciun.

Asta inseamna ca programul cupelor europene, dar mai ales cel al campionatelor puternice din Occident va fi dat peste cap. Cluburile vor fi nevoite sa intre in pauza cu cel doua saptamani inainte de 21 noimebrie, pentru a le oferi jucatorilor posibilitatea sa se alature echipelor nationale.

Atribuirea Cupei Mondiale din 2002 Qatarului a nascut multe discutii, dupa ce mai multi membri FIFA au fost acuzati de luare de mita, pentru a directiona voturile inspre arabi.

Decizia a fost luata de Comitetul Executiv al FIFA, care s-a reunit vineri, la Zurich. De asemenea, s-a convenit data la care va fi ales un nou presedinte FIFA, 26 februarie 2016.

sursa: prosport.ro