ESTE OFICIAL: Ionut Negoita a preluat pe DINAMO!

883

negoita_vlad_chirea_2_c5bd014848Joi dimineata s-au sfarsit negocierile pentru preluarea clubului de fotbal Dinamo. Dupa un maraton de aproape  17 ore de negocieri, noul actionar majoritar a devenit Ionut Negoita, atat Nicolae Badea cat si Dragos Savulescu cedandu-i actiunile.

”La finalul epuizantei intalniri de negociere, ce a avut loc la Rin Grand Hotel, cei trei au ciocnit un pahar de sampanie si si-au strans mainile”, relateaza Ziarul Ring.

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, declarase saptamana trecuta ca ii va ceda actiunile pe care le detine omului de afaceri Ionut Negoita, precizand ca nu mai are motivatie sa continue la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare.

„Am anuntat inca din toamna faptul ca vreau sa plec de la Dinamo. Iar aceasta dispozitie a mai scazut, a mai crescut de atunci si pana acum. Am toate motivele sa nu mai raman la Dinamo. Dar sunt motivele mele, nu le expun public. E problema voastra, a jurnalistilor, sa ma scanati si sa le aflati. Nu mai am motivatie sa continui la Dinamo. Ii voi da actiunile mele domnului Negoita. I le cedez. Stiu ca va fi singur la club. A, daca vor fi si altii langa dansul, aceia vor fi, probabil, in foaier. Este exclusa revenirea lui Cristi Borcea la Dinamo. El va ramane unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai clubului, nimic altceva. Chestiunile medicale au fost in toamna, nu mai sunt de actualitate si nu au fost in masura sa ma scoata din circuit”, a declarat Badea pentru sport24h.ro.

La finalul anului trecut, Ionut Negoita le-a propus celorlalti doi actionari dinamovisti, Nicolae Badea si Dragos Savulescu, un plan de redresare a clubului, prin care el sa investeasca o suma de bani mai mare, devenind in schimb actionar majoritar la FC Dinamo.

Dragos Savulescu si-a dat demisia din functia de presedinte delegat al lui Dinamo si a renuntat la cota sa de 30 la suta din actiunile clubului Dinamo. Nicolae Badea si Ionut Negoita detin si ei cate 30 la suta din actiuni, in timp ce 10 procente apartin FC Dinamo, adica vechea societate care a administrat clubul.

La inceputul lunii august 2012, omul de afaceri Ionut Negoita a preluat, pentru o suma de „cateva milioane” de euro, un pachet de 30 la suta din actiunile clubului Dinamo, ramase in proprietatea lui Nicolae Badea si Dragos Savulescu dupa retragerea lui Cristian Borcea din randul actionarilor.