F1: Rosberg A CASTIGAT MP al Principatului Monaco, la 30 de ani dupa victoria tatului sau!

569

rosberg monacoNico Rosberg de la Mercedes s-a impus, duminica, in cursa din Principatul Monaco, dusa cu greu la bun sfarsit din cauza numeroaselor incidente, la 30 de ani dupa ce tatal sau, Keke Rosberg, obtinea singura lui victorie pe strazile din Monte Carlo.

In 15 mai 1983, finlandezul Keke Rosberg, campion mondial al en-titre, castiga Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco pentru echipa Williams, intr-o cursa in care a plecat de pe locul 5 al grilei de start. Nico Rosberg s-a nascut la doi ani dupa succesul parintelui, la Wiesbaden, in Germania, si a continuat traditia acestuia, reusind al doilea sau triumf in Marele Circ chiar in orasul in care si-a petrecut o mare parte a copilariei si in care este acum rezident.

Pilotul german a fost foarte rapid pe intreaga durata a Grand Prix-ului monegasc, evolutia lui fiind incununata cu primul loc pe grila de start. A fost al treilea pole-position la rand pentru Rosberg, dar precendentele doua au fost concretizate in clasari finale modeste: locul 9 in Bahrain si 6 la Barcelona. Colegul sau Lewis Hamilton l-a secundat, la fel ca in Spania, ei fiind urmati de liderul clasamentului pilotilor Sebastian Vettel si de Mark Webber, ambii de la Red Bull.

In ciuda faptului ca a ratat victoria, Vettel si-a extins avansul in clasamentul pilotilor fata de Raikkonen si Alonso. Tripul campion mondial a acumulat 107 puncte, fiind urmat de Kimi Raikkonen, cu 86 de puncte si de Fernando Alonso, cu 78 de puncte.

Si la constructori, Red Bull, cu 164 de puncte, are un avans confortabil. Ferrari este pe locul 2, cu 123 de puncte, iar Lotus-Renault pe 3, cu 112 puncte.

Segmentul european al sezonului 2013 se va intrerupe pentru a face loc Marelui Premiu al Canadei, programat, in 9 iunie, pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal.