FOTO GEST de mare gimnasta: Izbasa I-A DAT LUI BELU MEDALIA castigata la sarituri la Olimpiada

455

Izbasa n-a vrut initial sa participe la sarituri, insa a fost convinsa de Octavian Bellu si de Mariana Bitang. Acestia i-au explicat Sandrei ca poate sa isi bata rivalele si sa obtina titlul suprem.

„A fost un concurs greu, presiunea si emotiile specifice unei finale le marcheaza chiar si pe cele care mergeau fara probleme pe locul intai, ma refer aici la gimnasta americana. Ea avea o saritura foarte grea, pe care o facea foarte bine. Daca o executa ca in calificari, obtinea locul intai. Dar Sandra si-a stapanit emotiile si a castigat. E un lucru minunat ca s-a convins ca este capabila si la sarituri sa fie competitiva pe plan international.

Am vazut in ea potentialul fizic de a aborda acest aparat si nu m-am inselat. Ma asteptam de la ea la o pozitie pe podium, dar nu i-am pomenit vreodata de o medalie sau de podium. Totusi, dupa ce domini Europa doi ani la rand, daca nu intalnesti niste saritoare extraordinare, undeva trebuie sa te clasezi pe locul 2-3 in lume. Eu zic ca ea a facut mai mult, dar si in conjunctura in care a trebuit sa-si depaseasca emotiile si sa faca doua sarituri foarte bune”, a explicat Bellu.

Dupa finala, Sandra Izbasa i-a facut cadou medalia lui Bellu, in semn de respect si apreciere pentru marele antrenor roman.

Octavian Bellu a intrat in Cartea Recordurilor ca „Cel mai de succes antrenor al tuturor timpurilor”

El are in palmares:2 85 medalii (110 de aur,88 de argint si 87 de bronz) cucerite la Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial si European!