FOTO INTERZIS MINORILOR – Primele imagini cu noul Mc Laren P1!

653

F1 a impins limita bine de tot. Poate ca F1 o fi avand acum vreo douazeci-si-ceva de ani, dar pe vremea lui a trecut de 390 km/h, depasind bine de tot limita suprema in ceea ce tine de viteza…

A fost creat de designerul Gordon Murray – care l-a convins pe Ron Dennis sa-l lase sa construiasca cea mai rapida masina de strada din lume. Si inca ramane una dintre cele mai rapide.

Si sa cumperi dreptul de a avea cu ce sa te lauzi ulterior nu era ceva chiar la indemana.

Cand s-a lansat consta aproape un milion de dolari amerciani, dar iti iesea si tie ceva din afacere – avea camera motorului tapetata cu 16 grame de aur (care influenta reflexia caldurii); dispunea de o cutie de viteze in sase trepte unica in lume, pentru ca nimic altceva nu putea sa faca fata motorului V12 de oricine BMW, cu 627 CP; accelera de la 0 la 100 in 3,2 secunde si era prima masina din lume care sa aiba caroserie din fibra de carbon.

Cu toate astea, partea de asistenta pentru sofer nu era atat de ampla. Nu aveai ABS, nu avea control al tractiunii, nu aveai mai nimic. Tot ce aveai era un set de frane din aluminiu si cauciucuri facute la comanda.

Sursa: topgear.ro