FOTO Steaua Bulgariei isi face super stadion. Becali moare de ciuda

1342

TSKA Sofia va trece printr-un amplu proces de transformare, dupa ce echipa a fost eliminata din cupele europene, un dezastru financiar pentru gruparea din Sofia. Cel putin pe hartie, initiativele incanta. Totul a fost planificat ieri, in cadrul unei sedinte a Comitetului de Initiativa pentru relansarea TSKA-ului, condua de deputatul Emil Dimitrov.

Ce presupune acest plan? Atragerea langa club a unor companii din Bulgaria cu cifre de afaceri de miliarde de euro, renovarea stadionului si constructia unei scoli de fotbal. Pentru asta, actuala companie care detine clubul trebuie sa renunte la pachetul majoritar de actiuni.Pana acum s-au aratat interesate sa investeasca noua mari companii din Bulgaria, iar acestea vor urma sa primeasca fiecare cate 5% din actiunile clublui. Emil Dimitrov spune ca este posibil ca si Gazprom, cel mai mare furnizor de gaze naturale din lume, sa investeasca in TSKA: „Da, ne asteptam ca si Gazprom sa devina sponsor. Avem asigurarea ministrului Boiko Borisov, dar dura ceva timp pana cand totul se va clarifica”, a declarat demnitarul bulgar.

Conform spuselor aceluiasi Emilo Dimitrov, compania „Titan”, cea care detine pachetul majoritat, si-a dat deja acordul pentru noul plan. Noua structura va alege si o noua conducere, care se va ocupa de respectarea fiecarui pas din planul de salvare.

Scoala de fotbal, prioritare
Cei de la TSKA vor sa insiste pe cresterea si dezvoltarea juniorilor, iar printre prioritati se afla o scoala de fotbal: „Este foarte importanta pentru noi si va incepe sa lucreze imediat. Avem copii talentati si trebuie sa gasim o modalitate sa-i aducem in prima echipa. Hristo Stoichkov are doua scoli si impreuna cu el am creat un proiect care functioneaza foarte bine”, mai spune Dimitrov

Arena va fi modernizata si adusa la standarde europene
Anul trecut, bulgarii ne invidiau pentru stadioanele pe care le-am construit, insa acum sunt si ei decisi sa investeasca in infrastructura. Stadionul lui TSKA, impreuna cu tot complexul sportiv, vor fi modernizate si aduse la standare occidentale. In arena principala vor fi investiti aproximativ 12.5 milioane de euro.

Capacitatea stadionului va creste de la 22.000 de locuri la 28.400, vor fi construite inca 6 randuri de scaune si 1.320 de locuri VIP, iar tribunele vor fi acoperite. De asemenea, se vor moderniza toaletele si vor fi schimbate scaunele si tabela de marcaj. In plan mai intra modernizarea terenurilor de antrenament si a vestiarelor, extinderea parcarii si constructia unui teren de tenis. Un plan care arata excelent. Sursa: Prosport