Gazonul va fi schimbat a treia oara de la inaugurarea Arenei Nat,ionale, pe 6 septembrie 2011, presedintele FRF Mircea Sandu anuntand, intr-o conferinta de presa, ca partida Romania – Andorra, programata, pe 11 septembrie, se va desfasura pe un nou covor de iarba.
„Cu Andorra nu vom juca pe acest gazon. Suntem in operatiunea de schimbare. Vine o echipa din Polonia si impreuna cu una din Romania vor decoperta gazonul maine si poimaine, iar joi urmeaza sa se inceapa operatiunea. Deja sunt pe drum camioanele cu gazon”, a spus Mircea Sandu.

„Speram ca pana sambata noaptea sa fie montat noul gazon, iar marti sa fie in regula”, a explicat Sandu.

Avand o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Nationala a fost inaugurata la 6 septembrie 2011. La prima partida, Romania – Franta, disputata in preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Nationala, montata de firma Gama Verde a lui Adrian Oprisan, a cedat sub crampoanele fotbalistilor, numeroase bucati de gazon desprinzandu-se pe toata suprafata acesteia. Dupa acest meci, constructorul arenei si-a asumat inlocuirea gazonului si a optat ca lucrarea sa fie facuta de firma olandeza Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Nationala a fost inlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza atunci ca stadionul trebuie sa respecte cerintele care se impun pentru buna organizare si desfasurare a finalei Ligii Europa. Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrarile de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA si UEFA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.