Gheorghe Multescu a devenit OFICIAL noul antrenor al lui Dinamo!

2003

multescuGheorghe Multescu este noul antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti, a anuntat miercuri actionarul majoritar al gruparii din Soseaua Stefan cel Mare, Ionut Negoita.

”Ma bucur ca am ajuns la un acord cu Gheorghe Multescu, un mare jucator din istoria clubului nostru si un tehnician recunoscut si apreciat in fotbalul romanesc. Multescu este o legenda a lui Dinamo si sunt convins ca echipa va renaste sub conducerea sa. Multescu stie foarte bine ce inseamna Dinamo, a mai antrenat echipa in doua momente dificile de-a lungul timpului si are o atitudine demna de un profesionist dornic de a face performanta. Urmeaza o perioada de reconstructie intr-un climat sanatos, asa cum isi doreste toata suflarea dinamovista”, a declarat Ionut Negoita pentru site-ul oficial al clubului Dinamo.

Un adevarat simbol al alb-rosilor, Gheorghe Multescu a evoluat timp de sase ani pentru echipa Dinamo Bucuresti, cu care a castigat trei titluri de campion (1982, 1983, 1984) si doua Cupe ale Romaniei (1982, 1984), participand decisiv la cea mai mare performanta pe plan european, semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984).

Ca antrenor, Multescu si-a inceput cariera tot pe banca lui Dinamo, in sezonul 1990-1991, ulterior revenind in 2008 pentru jumatate de sezon. El a antrenat mai multe echipe din tara si strainatate (Turcia, Arabia Saudita), ultima formatie pe care a pregati-o fiind Gaz Metan Medias, in editia recent incheiata a Ligii I, cand a mai antrenat si pe Astra Giurgiu.