Gica Popescu despre condamnarea sa in dosarul fotbalistilor: E foarte dureros, doar eu si Dumnezeu stim care este adevarul!

462

Gica Popescu nu se astepta deloc la hotararea pe care a dat-o luni Curtea de Apel. Cu toate acestea, fostul capitan al echipei nationale a intrat in direct la Digi Sport, expunandu-si punctual de vedere in cadrul emisiunii Fotbal Club.

“Urmeaza recursul la Inalta Curte de Casatie si Justitie si de abia dupa aceea voi putea face alte comentarii. Eu nu vreau sa ma gandesc mai departe, mie mi-a facut foarte mult rau acest scandal si vreau sa se termine mai repede si cu bine. Nimeni nu stie mai bine ca mine ce s-a intamplat, iar eu ma simt cu constiinta impacata. Am pregatit apararea ca lucrurile sa ramana asa cum a fost la prima instanta”, a spus Popescu.

Acesta a reamintit faptul ca a platit un impozit de 500.000 de dolari dupa ce o ancheta jurnalistica demarata in 2006 de Gazeta Sporturilor a dezvaluit faptul ca jucatorul nu achitase statului taxele pentru comisionul pe care l-a incasat ca intermediar al transferului lui Florin Bratu la Galatasaray.

“Asa am considerat impreuna cu cei care lucram la vremea respectiva la firmele mele, ca acel impozit trebuia platit. Sper ca lucrurile sa se indrepte la ICCJ. Dar este foarte greu sa stergi cu buretele ceea ce s-a intamplat acum. Nu stiu, mi-e greu sa spun acum ce n-as fi facut la un moment dat. Nu inteleg cum doua instante pot da hotarari atat de diferite. Cand faci niste lucruri, trebuie sa ti le asumi si pe cele bune, dar si pe cele rele.

Eram la sediul firmei cand am aflat ce s-a intamplat azi si nu mi-a picat deloc bine. Este foarte dureros ca am muncit o viata intreaga, iar eu am incercat mereu sa stau departe de scandaluri, tocmai pentru ca tin enorm la imagine. Sper ca mai ales copiii mei sa nu fie afectati de acest scandal, asta este prioritatea mea. Mai mult decat eu si Cel de Sus nu stie nimeni ce s-a intamplat, dar cata vreme nu hotaraste el, ci instanta, asta e situatia”, a mai spus Popescu.