GRACEV TUNA SI FULGERA dupa meciul cu Bute: SUNT IN CONTINUARE CAMPION!

465

Boxerul rus Denis Gracev se considera nedreptatit dupa meciul sau cu Lucian Bute, care l-a invins la puncte, in 12 reprize la Montreal, sambata seara, romanul caştigand astfel centura de campion NABF la categoria semigrea.

Gracev şi staff-ul sau au afirmat ca Bute, care a luptat in fata propriilor fani, a beneficiat de o decizie partinitoare, noteaza portalul rds.ca.

„Bute nu poate boxa decat la Montreal. Ştiam ca vom avea nevoie de un KO ca sa caştigam. N-am avut de ales şi a trebuit sa venim sa boxam aici, fiindca Denis nu este destul de cunoscut”, a afirmat un membru al staff-ului rusului, Baruch Ferreira.

„Ma simt in continuare campion. Cred ca am caştigat acest meci. (…) Judecatorii au fost nedrepti”, a comentat Gracev.

„Pot sa lupt cu oricine. (Ismayl) Sillakh a fost un adversar mai greu decat Bute. M-a tinut mult mai mult la distanta”, a declarat Gracev, care a atras atentia dupa victoria sa din luna aprilie contra ucraineanului Sillakh.

Unii ziarişti canadieni afirma ca Denis Gracev a fost mai bun decat Bute in meciul de sambata. Conform portalului radio-canada.ca, „Lucian Bute ajutat de judecatori a realizat probabil furtul anului sambata seara la Centre Bell, obtinand o victorie la puncte fara sa convinga cu adevarat in fata rusului Denis Gracev”. In opinia site-ului citat, detractorii romanului „se vor indoi in continuare de valoarea sa”.

De asemenea, journalmetro. com scrie ca Bute „a oferit poate cea mai putin inspirata prestatie a carierei sale” in fata lui Gracev, care a fost „de departe cel mai intreprinzator dintre cei doi boxeri in acest meci”.

Pentru Bute a fost primul meci dupa eşecul suferit in mai contra britanicului Carl Froch, primul din cariera sa profesionista. Acest succes cu Gracev ii poate deschide romanului drumul catre o revanşa cu Froch.

Bute numara acum 31 de meciuri caştigate (24 prin KO) şi unul pierdut, in timp ce Gracev a suferit primul eşec din cariera, dupa 12 victorii (8 prin KO) şi un egal la profesionişti.