Hagi mai modest ca oricand: E, m-a comparat cu Messi… eu sunt mai batran!

1137

Fostul capitan al echipei nationale, Gheorghe Hagi, a declarat, luni, ca formatia Steaua „arata bine” in aceasta prima parte a sezonului, dar a mentionat ca este prea devreme sa se poata spune ca este deja castigatoarea titlului.

„Steaua arata bine cand castiga, se creeaza entuziasm, dar mai sunt etape. E o perioada foarte buna a lor, vom vedea cat o sa dureze. E devreme sa spunem ca e campioana. Nu cred eu ca echipele de sus, cele doua-trei-patru, vor ceda. Pot sa spun ca Steaua e intr-o forma buna”, a spus fostul fotbalist, in prezent finantator al clubului Viitorul Constanta.

Hagi s-a aratat deranjat de faptul ca jucatorii formatiei sale nu au evoluat la capacitate maxima decat o repriza si din aceasta cauza au pierdut partida din deplasare cu Rapid din etapa a X-a a Ligii I. „Mie nu-mi place sa pierd, nu ma simt fericit cand pierd. Am facut o prima repriza lenta, proasta si o a doua foarte buna cu care puteam chiar sa castigam. Din pacate trebuie sa ajungem sa jucam 90 de minute foarte bine cu echipele mari. Am stat cu ei in vestiar si le-am spus ca am pierdut puncte multe pe care trebuia sa le luam. Le-am spus ca nu pot sa joace doar 45 de minute bine, ci 90 de minute”, a explicat Gheorghe Hagi.

Prezent la Casa Fotbalului la cursul organizat de Scoala Federala de Antrenori, Hagi s-a aratat incantat de lectia teoretica sustinuta de directorul tehnic al Federatiei Spaniole de Fotbal, Gines Melendez. „Sunt multe de invatat de la cei care vin de afara, mai ales cand vorbim de Spania si de directorul unei scoli. Pentru un antrenor, orice idee este buna pentru ca sunt lucruri noi. Domnul Gines a spus ca antrenorii sunt foarte importanti, si asa este, pentru ca pana la urma ei antreneaza, ei selecteaza, ei au ochiul, ei fac echipele”, a afirmat Hagi.

Laudat in mai multe randuri de Gines Melendez in timpul cursului, Gheorghe Hagi a afirmat ca exista doar cateva asemanari intre el si Lionel Messi. „E, m-a comparat cu Messi… eu sunt mai batran. Se aseamana jucatorii pentru ca stiti cum e, picior stang, explozie, sunt mai multe. Avantajul meu a fost ca am jucat la cele mai bune cluburi din Spania, acolo am invatat foarte multe. Si semanam foarte tare pentru ca gandul meu, ideile mele sunt toate din Spania. In plus, e firea mea, de jucator cu personalitate, care nu vrea decat sa castige. Iar ei au asta in sange”, a adaugat fostul component al formatiilor Real Madrid si FC Barcelona.

Directorul Tehnic al Federatiei Spaniole de Fotbal, Gines Melendez, a sustinut, luni, o lectie teoretica, la Casa Fotbalului in cadrul cursului organizat de Scoala Federala de Antrenori in scopul perfectionarii si reinnoirii licentei UEFA PRO pentru anul 2012. De asemenea, Gines Melendez a condus si o lectie practica pe stadionul formatiei Juventus Colentina.

La curs au fost prezenti printre altii Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabau, Viorel Hizo, Ionut Badea, Emil Sandoi, Florin Radu Raducioiu, Viorel Moldovan, Basarab Panduru, Laurentiu Rosu, Ovidiu Stanga, Bogdan Vintila, Ionel Ganea, Florin Constantinovici, Ilie Stan si Nicolae Manea.