Horia Tecau se intoarce in echipa Romaniei de Cupa DAVIS

494

Capitanul nejucator al echipei Romaniei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca a primit confirmarea din partea lui Horia Tecau ca va participa la confruntarea cu Finlanda, alaturi de jucatorii Victor Crivoi, Florin Mergea, Alex Luncanu si Andrei Daescu.

„Ma bucur foarte tare de revenirea lui Horia Tecau, care va fi astfel si portdrapelul echipei noastre, dupa ce a fost portdrapelul Romaniei la JO de la Londra. Ma bucura ca se ajunge la o normalitate in Cupa Davis si salut gestul lui Horia, caruia ii tinem pumnii la US Open si speram intr-o evolutie excelenta a sa. Crivoi si Mergea au anuntat de cateva zile ca vor veni, iar Tecau, Luncanu si Daescu dupa ei, duminica fiind termenul limita transmis prin convocari. Nu e decis inca cum vom juca la dublu, vom anunta cu 10 zile inaintea competitiei. Am vorbit si cu Hanescu si Ungur, nu au fost trimise convocari oficiale, dar totul e deschis acum. S-a spart blocada, in care eu personal nu am crezut niciodata, si baietii sunt asteptati cu bratele deschise. Daca Hanescu si Ungur se decid sa vina, suntem aici. Se contureaza incet echipa si ne cresc si sansele sa ne mentinem in grupa I”, a declarat Ciprian Porumb, pentru MEDIAFAX.

La inceputul acestui an, Victor Hanescu, Adrian Ungur, Marius Copil, Victor Crivoi si Horia Tecau au anuntat ca refuza sa mai raspunda convocarilor daca Andrei Pavel nu este reinstalat in functia de capitan nejucator al echipei de Cupa Davis.

Capitanul nejucator al Romaniei a mai precizat ca evenimentul din 14-16 septembrie, de la Cluj, va fi sustinut financiar de Primarie, cu suma de 25.000 de lei si ca tragerea la sorti a meciurilor va avea loc in 13 septembrie.

Romania va intalni Finlanda la Cluj-Napoca, intre 14 si 16 septembrie, in cadrul Grupei I a Zonei Euro-Africane.

Biletele s-au pus deja in vanzare, la preturile de 30 si 50 de lei, respectiv 100 de lei, pentru toate cele trei zile de competitie.