Ianis Zicu vine la Petrolul pentru un sezon si jumatate!

477

Manchester United manager Sir Alex FergusonIanis Zicu a semnat cu Petrolul Ploiesti un contract valabil pe un sezon si jumatate si va purta tricoul cu numarul 27.

„Punand lucrurile cap la cap si aici ma refer la stadion, la oameni, la publicul pe care aceasta echipa il are, m-au adus in situatia de a semna cu Petrolul, inclusiv venirea lui Adrian Mutu. Mi-am dat cuvantul sa vin acum catva timp. Fata de Astra, mi-am dorit mult mai mult sa ma simt fotbalist alaturi de un stadion plin. Am considerat ca e mai bine pentru cariera mea sa revin in Europa, pentru ca in Coreea sau in Asia pot sa merg si mai tarziu”, a spus Zicu.

„Este o zi importanta din cariera mea de fotbalist profesionist, am revenit dupa o perioada lunga de timp in fotbalul romanesc. Sunt foarte bucuros ca Petrolul Ploiesti mi-a oferit aceasta posibilitate. Sunt foarte bucuros sa joc din nou si sa fiu antrenat de Cosmin Contra. Am intalnit aici un grup extraordinar si pot sa spun ca fotbalul pe care Petrolul l-a jucat in ultimul an a fost pe gustul meu”, a completat Zicu, care a mentionat ca dupa ce isi va incheia cariera nu va profesa ca antrenor, ci mai degraba in administratia unui club.

Antrenorul Cosmin Contra a afirmat ca isi doreste la echipa jucatori cat mai tehnici, din cauza echipelor adverse, care prefera sa se apere atunci cand evolueaza impotriva gruparii prahovene.

„Nu cred ca mai e nevoie sa vorbesc de valoarea lui Ianis Zicu. Eu il cunosc foarte bine, l-am avut si coechipier, dar si elev la Timisoara. Am colaborat foarte bine, ma cunoaste, eu il cunosc foarte bine, stiu ce poate sa dea in teren, stiu ca e un jucator care are golul in sange. Prin aducerea lui si a lui Adi Mutu incercam putin sa rezolvam problema atacului pe care am avut-o in turul campionatului si ma bucur ca ni s-a alaturat acestui proiect. Mie imi plac jucatorii tehnici, care se pot descurca pe spatii reduse impotriva unor echipe care se apara”, a explicat Contra.

In ultimul an si jumatate Ianis Zicu a evoluat pentru formatia sud-coreeana Gangwon. El a mai jucat pentru Dinamo, Poiana Campina, Farul Constanta, Internazionale Milano, FC Parma, Rapid, FC Timisoara, TSKA Sofia si Pohang Steelers.

Sursa: mediafax.ro