Inca un PAS MARE pentru Simona Halep! Romanca s-a CALIFICAT in finala turneului de la Madrid!

532

Inca un PAS MARE pentru Simona Halep! Romanca s-a CALIFICAT in finala turneului de la Madrid!1Simona Halep, cap de serie numarul 4 si locul 5 WTA bifeaza pentru prima data o finala de turneu Premier Mandatory, unde s-a calificat dupa ce a invins-o cu scorul de 6-7 (4), 6-3, 6-2 pe sportiva ceha Petra Kvitova.

Halep s-a impus in doua ore, 36 de minute si 38 de secunde.

Jucatoarea romana a mai intalnit-o anterior pe Kvitova o singura data, in finala turneului de la New Haven, in 2013, cand invingatoarea a fost tot Halep, scor 6-2, 6-2.

Printre adversarele de la Madrid ale Petrei Kvitova s-a numarat si Sorana Cirstea, pe care sportiva din Cehia a eliminat-o in primul tur.

Simona Halep o va intalni in finala pe castigatoarea meciului dintre jucatoarea poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numarul 3 si locul 3 mondial, si sportiva rusa Maria Sarapova, a opta favorita si locul 9 WTA.

Prin accederea in finala, romanca si-a asigurat un premiu de 342.600 de euro si 650 de puncte WTA.

Halep va juca duminica pentru prima data o finala de turneu Premier Mandatory, cea mai importanta categorie de dupa Grand Slam. Ea a mai jucat anterior in semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, in luna martie, meci pierdut in fata sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Simona Halep a castigat pana in prezent sapte turnee, dintre care sase in 2013 (Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) si unul in 2014 (Doha). Romanca nu a mai pierdut o finala WTA din 2012. Conform WTA, ea a fost invinsa in finalele de la Fes in 2010 si 2011 si Bruxelles in 2012.

Sursa: mediafax.ro