INTERDICTIE pentru a parasi tara pentru toti oamenii de fotbal inculpati in Dosarul Transferurilor

479

gica_popescu_a577782814DNA a depus, luni, la instanta suprema o cerere prin care solicita judecatorilor sa ia fata de toti cei opt oameni de fotbal judecati in dosarul transferurilor de jucatori masura interdictiei de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput luni judecarea recursurilor facute de cei opt oameni din fotbalul romanesc, printre care Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor si Ioan Becali, fata de condamnarile la inchisoare primite in dosarul transferurilor de jucatori.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la sedinta de judecata a solicitat, printr-o cerere depusa la instanta, sa fie luata masura interdictiei de a parasi tara pentru toti cei opt oameni de fotbal judecati in acest dosar.

Procurorul nu a apucat sa dezvaluie motivele acestei cereri, intrucat Jean Padureanu a cerut un alt termen de judecata, pentru a-si angaja avocat. Totodata, la dosar a fost depusa si o cerere a avocatului lui Mihai Stoica prin care arata ca este in imposibilitate de prezentare.

Cei doi oameni de fotbal sunt lipsiti de aparare la termenul de luni al procesului, insa acestora le-a fost asigurat un avocat din oficiu. Acesta a fost prezent la sedinta de luni, dar nu poate pune concluzii, atata vreme cat un inculpat are avocat ales.

Avocatii celorlalti inculpati din dosar s-au opus cererii procurorurului, din aceleasi considerente, astfel ca instanta a susupenda sedinta si va relua dezbaterea cererii in jurul orei 11.00, dupa ce avocatii oamenilor de fobal vor studia solicitarea DNA.

La sedinta de judecata sunt prezenti Victor si Ioan Becali, Cristian Borcea, Gheorghe Copos, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 12 noiembrie 2012, condamnarea lui Gheorghe Copos, principal actionar al FC Rapid, la cinci ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi pentru patru ani pentru inselaciune in forma continuata. Copos a mai primit un an si sase luni pentru evaziune fiscala. In sentinta data, judecatorii au retinut, in fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de inchisoare cu executare pentru Copos.