Ion Tiriac este aproape sa intre in ISTORIA TENISULUI MONDIAL!

436

Omul de afaceri roman este aproape de o performanta extraordinara. Fostul partener de dublu al lui Ilie Nastase a fost nominalizat pentru admiterea în „International Tennis Hall of Fame”, locul unde se gasesc cele mai proeminente figuri ale sportului, oameni care au influentat prin activitatea lor în mod fundamental sportul.

Nominalizarea a venit ca urmare a meritelor pe care Tiriac le-a avut dupa încheierea carierei sportive, desi, alaturi de Nasty, a obtinut performante notabile si ca sportiv. Odata cu agatarea rachetei în cui, Tiriac a devenit unul dintre cei mai apreciati manageri, el ghidandu-le cariera unor jucatori de exceptie: Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic, Boris Becker si Marat Safin. De asemenea, activitatea sa ca manager de turnee a reprezentat un alt aspect luat în calcul în stabilirea nominalizarii.

Alaturi de fostul mare tenisman roman, pe lista nominalizatilor, care vor afla la începutul anului viitor daca au fost sau nu admisi în „Hall of Fame”, se afla nume grele: Martina Hingis, Michael Stich, Helena Sukova, Thelma Coyne Long sau americanul Charlie Pasarell.

Ilie Nastase, fostul numar 1 mondial în clasamentul ATP, în 1973 si 1974, este singurul roman din „Hall of Fame” al celor mai mari tenismeni din toate timpurile.

Sursa: prosport.ro