Ion Tiriac va intra OFICIAL in Hall of Fame-ul tenisului mondial

551

scandal-ion-tiriacIon Tiriac, de trei ori finalist al Cupei Davis cu echipa Romaniei, va fi al doilea roman dupa Ilie Nastase (1991) care patrunde in galeria personalitatilor tenisului mondial, Hall of Fame, in cadrul unei festivitati ce va avea loc in 13 iulie, la Newport (SUA).

Propietarul turneului de 1.000 de puncte de la Madrid va primi aceasta distinctie alaturi de fosta jucatoare elvetiana Martina Hingis, informeaza Prosport.

Motivarea includerii lui Tiriac in Hall of Fame-ul tenislui mondial a fost facuta de fostul jucator american, Stan Smith, presedintele International Tennis Hall of Fame & Museum si rivalul romanilor in cele trei finale de Cupa Davis, pierdute in 1969, 1971 si 1972.

Ca un rezultat al fabuloasei sale contributii la dezvoltarea tenisului si multiplele sale calitati, un panel compus din istorici ai tenisului, experti si membri ai Hall of Fame l-au desemnat pe Ion Tiriac pentru aceasta onoare. De la inceputul organizatiei, in 1954, numai 224 persoane din 19 tari au fost incluse in Hall of Fame„.

Ion Tiriac, in varsta de 73 de ani, considera ca distinctia este foarte importanta pentru ca vine din partea oamenilor care au activat in acest sport. „Nominalizarea a venit tarziu si a venit devreme, pentru ca sunt foarte atenti si foarte selectivi in optiunile lor. Ganditi-va ca in 50-60 de ani au fost alesi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, ma asteptam si nu ma asteptam la aceasta onoare. Inteleg ca federatia internationala m-a propus, pentru ca trebuie sa te propuna cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, ca te aleg oamenii tenisului. Nu functionarii, nici jurnalistii, ci sportivii si oamenii care s-au ocupat de acest sport”, a declarat Tiriac pentru Prosport.