Italia cauta finala la EURO cu un neamt in echipa impotriva Germaniei!

467

Pentru italianul Riccardo Montolivo, semifinala impotriva Germaniei din aceasta seara va fi unul dintre cele mai dificile dueluri din cariera de fotbalist.

Nu este vorba despre miza partidei, calificarea in finala Euro 2012, ci despre faptul ca prin venele jucatorului care a ratat un penalty cu Anglia, in sferturi, curge sange german. Desi a reprezentat Italia incepand cu nationala de juniori, Montolivo nu a uitat niciodata ca mama sa este nemtoaica, fiind nascuta in nordul Germaniei, la Ploen. „Vorbesc bine germana, intrucat am copilarit ani buni si in Germania. Cu siguranta, acest meci este unul foarte special pentru mine„, a spus Montolivo.

„Va da totul pentru Italia”

Pentru a marca influentele germane din familie, Montolivo si-a inscriptionat steagul Germaniei pe ghetele cu care a jucat la Euro. „Pe o gheata mi-am inscriptionat steagul Germaniei, iar pe cealalta este steagul Italiei. Consider ca sunt 90% italian, insa nu am uitat niciodata locul unde mi‑am petrecut vacantele atunci cand eram copil”, si-a motivat alegerea jucatorul italian. Montolivo a fost completat si de mama sa: „Riccardo va da totul pentru Italia. El este italian get-beget, insa isi aminteste cu placere de Germania, dovada ca stie bine si limba. Eu voi tine cu Italia in aceasta seara, pentru Riccardo”.

Va evolua pe San Siro

Ajuns la 27 de ani, Montolivo a decis sa isi incheie conturile cu Fiorentina la finele acestui sezon, dupa sapte ani petrecuti la formatia „Viola”. Mijlocasul italian se va transfera in aceasta vara la AC Milan, din postura de jucator liber de contract. „Sunt un mare admirator al lui Riccardo, e un jucator extraordinar, cu o tenacitate mult peste medie”, a spus antrenorul lui Milan, Massimiliano Allegri, despre Montolivo.