Leo Messi ESTE FAVORIT astazi la Balonul de Aur!

425

107628424 -0JUD3489.jpg-Lionel Messi, este din nou marele favorit pentru Balonul de Aur, trofeu ce va fi decernat la Zurich, luni, cand argentinianul in varsta de 25 de ani ar putea deveni primul fotbalist din istorie care primeste de patru ori acest premiu, chiar consecutiv.

Cu patru Baloane de Aur, cel mai prestigios trofeu individual, „Leo” va fi unic in istoria fotbalului.

Pana in prezent, cu trei astfel de trofee, argentinianul si-a inscris numele alaturi de cele ale legendelor Michel Platini (castigator de trei ori consecutiv), Johan Cruyff si Marco van Basten (tot cu cate trei trofee, insa nu obtinute consecutiv).

Messi nu a castigat anul trecut nici Liga Campinilor si nici campionatul Spaniei. Dar acest jucator de clasa a inscris 91 de goluri in 2012, repasind recordul germanului Gerd Muler (85 de goluri in 1972).

Ceilalti doi finalisti pentru Balonul de Aur, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) si spaniolul Andres Iniesta (FC Barcelona) sunt de asemenea genii ale balonului rotund. Dar ei au nimerit intr-o generatie nepotrivita: cea a lui Messi.

Cristiano Ronaldo a inscris 46 de goluri in campionatul Spaniei, sezonul trecut, dar Messi l-a intrecut cu … 50 de goluri! Portughezul a castigat insa campionatul Spaniei cu Real Madrid si a ajuns cu nationala tarii sale in semifinalele Euro-2012.

„Mi-ar placea foarte mult sa castig acest Balon de Aur. Insa viata nu se va opti daca nu il voi castiga. Nu este ceva grav”, spunea la inceputul anului CR7, castigatorul din 2008 al Balonului de Aur.

Cristiano Ronaldo este un creator si un finalizator fantastic. Dar calitatile sale tehnice sunt deseori umbrite de atitudinea sa de vedeta si de capriciile sale. Cum a fost tristetea afisata in acest sezon si vazuta ca o dorinta de reevaluare a salariului, in ciuda faptului ca portughezul a dezmintit asta.

Messi este un antistar. Argentinianul nu este „bling-bling” si nu cade spectaculos la orice fault. Aduce un aer de prospetime in universul hiperindividualist al fotbalului. „Marea calitate a lui Leo este ca el continua sa joace cum o facea la juniori”, il descrie pe Messi tehnicianul FC Barcelona, Tito Vilanova.

Iniesta este unul dintre arhitectii jocului Spaniei si ai triplei Euro-2008/CM-2010/Euro-2012. Desemnat cel mai bun fotbalist de la Euro-2012 si cel mai bun jucator UEFA al sezonului 2011/2012, este unul din acele staruri modeste. Insa poate el sa il depaseasca pe un Messi apreciat in unanimitate?

Luni, intreaga lume va afla raspunsul, cand la Zurich va fi decernat Balonul de Aur.