Liga I ramane cu 18 echipe! Rapid si Concordia vor disputa un baraj de mentinere in prima liga!

1294

sanduComitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis ca in editia 2013/2014 a Ligii I sa participe 18 echipe. Rapid si Concordia Chiajna vor disputa pe 13 iulie, un baraj de mentinere, potrivit mediafax.ro.

Presedinteel CA al FC Rapid, Ioan Taban, aflat la sediul FRF alaturi de presedintele clubului Universitatea Cluj, Ioan Marginean, a confirmat ca in Liga I vor fi 18 echipe si ca echipa giulesteana si Concordia vor juca la baraj.

Comitetul Executiv al FRF a hotarat, sambata, ca in primul esalon sa participe 18 formatii, dupa ce, in aceasta saptamana, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instantelor Sistemului National de Licentiere al FRF, de a nu-i permite sa evolueze in Liga I. Dupa decizia TAS, in Liga I erau 17 echipe care indeplinesc criteriile sportiv si de licentiere.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a sustinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor TV.

Cluburile Rapid si Universitatea Cluj, aflate in insolventa, nu au primit licenta pentru Liga I din partea Sistemului National de Licentiere din cadrul FRF, dar indeplinesc criteriul sportiv, clasandu-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul Bucuresti a amanat pana in septembrie pronuntarea in ceea ce priveste planul de reorganizare a societatii care administreaza clubul.

In schimb, gruparile Concordia Chiajna si CSMS Iasi au primit licenta, insa au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminand editia trecuta a Ligii I pe pozitiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipa care nu a primit licenta si care a retrogradat in acelasi timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistrita. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate avand licenta pentru primul esalon.