Mai greu cu Chiajna decat cu Barcelona. Dinamo a facut 0-0 la Concordia

474

In urma cu o saptamana, fara o zi, Dinamo juca cu Barcelona, amicalul anului, al mileniul, cam asa ceva. Vieneri cainii rosii s-au impotmolit pe maidanele de la Chiajna, unde a facut doar 0-0.

Timp destul pentru decantat concluzii, de calmare a pulsului. Dupa gala europeana cu caracter amical, urmeaza una oficiala. Cu Metalist din Harkov, a treia echipa din Ucraina ca valoare, buget, pretentii. Pana acolo, Bonetti si ai lui aveau de trecut de halta Chiajna. Cam brusca trecerea, e adevarat, dar daca iti place sa fii fotbalist in vazul lumii, trebuie sa accepti si nocturna de la Chiajna. O comuna mai civilizata pe alocuri decat arogantul Bucuresti.
Revenind la fotbal, el n-a lipsit deloc. Poate cu gandul la Harkov, dar si fortat de imprejurari, Bonetti a schimbat masiv in primul „11”. Partea buna e ca, incet-incet, asta nu te mai mira la Dinamo. Adica incepi sa crezi ca e ceva normal sa-l vezi pe Rus in locul lui Issa Ba, pe Koulibaly in loc de Luchin ori pe Luchin in loc de Nica. N-a fost chiar asa cu Axente (in locul lui Tucudean), insa, per ansamblu, parca incep sa se vada roadele sedintelor tactice interminabile ale italianului. Traduse pe foaia de joc, concluziile meciului de aseara au insemnat nu mai putin sase-sapte ocazii clare de gol in prima repriza. Plus un joc legat, cu mici inexactitati, dar oricum placut ochiului. Poate cel mai important, si asta s-a vazut si cu Barcelona, Dinamo nu mai incearca sa arunce mingi in fata, spre nimeni sau la ce o fi.

Serediuc, noua „motoreta
E adevarat ca atunci cand ai in fata o echipa cum a fost Chiajna aseara – luptatoare, cu suflet, dar destul de limitata – e greu sa-ti faci jocul, sa inscrii repede, apoi sa joci la asteptare. Ilie Stan a incercat sa gaseasca repede o noua „motoreta” si l-a pus pe Serediuc pe stanga. Cu Luchin ca adversar, nici nu e greu sa iesi in evidenta atunci cand principala calitate a ta e viteza. Cam atat in primele 60 de minute, pentru ca pe final sa-si incerce norocul pe contraatac. Lucru care ar fi putut sa-i iasa daca Pana isi centra mai bine bomba de la 25 de metri (78).

Tucudean si Danciulescu, schimbari fara efect
Bonetti a dovedit ca mai si renunta la principii si a aruncat in lupta tot ce avea mai bun pe banca in materie de atacanti. Adica Tucudean si Danciulescu. Trecutul si viitorul lui Dinamo. Prezentul s-a oprit aseara undeva intre Bucuresti si Harkov, in halta Chiajna.

 Suntem dezamagiti pentru ca nu reusim sa marcam. Noi am dominat acest joc, dar din pacate s-a terminat asa. N-a fost un joc urat, l-am controlat de la un capat la altul
Alex Curtean, mijlocas Dinamo