Marele Premiu de Formula 1 al Americii nu se mai tine din cauza lipsei de fonduri

414

Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a anuntat ca Marele Premiu de Formula 1 al Americii, care ar fi trebuit sa aiba loc in New Jersey la anul, nu va mai avea loc, din cauza problemelor pe care le au constructorii pistei. Acestia au ramas fara fonduri si au inghetat pentru moment lucrarile. 

Cursa ar fi trebuit sa aiba loc in iunie 2013, pe circuitul stradal de 3,2 mile din New Jersey, care ofera o panorama superba, cu impozanta insula Manhattan ca punct principal de reper. De cand s-a anuntat insa introducerea in calendarul F1 a acestei curse, americanii s-au confruntat cu numeroase dificultati logistice. De altfel, in luna mai, Ecclestone si-a manifestat ingrijorarea cu privire la posibilitatea reala de a organiza Marele Premiu in New Jersey.

„Cursa din New Jersey nu va mai avea loc. Cel putin nu pana in anul 2014. Ma indoiesc ca organizatorii mai pot face ceva in privinta asta, avand in vedere ca iarna in New York nu este cea mai prietenoasa”, a spus Ecclestone.

Principala problema in ceea ce priveste constructia este faptul ca nimeni nu este dispus sa cheltuie bani publici pentru finalizarea lucrarilor, iar o parte din sponsori si-au retras sprijinul. Este de asteptat ca aceasta cursa sa intre totusi in calendarul pentru 2014, avand in vedere ca Ecclestone militeaza pentru introducerea New York-ului in programul competitional de mai bine de 40 de ani. „Este un supercircuit, chiar daca nu am mai vazut vreo avansare a constructiei”, a mai punctat Ecclestone.

In calendarul FIA ramane insa cursa din Texas de anul viitor, care va fi penultimul Mare Premiu al anului si va avea loc pe 18 noiembrie.