Meci FABULOS facut de Bute in fata lui De Gale, pentru titlul mondial. Arbitrii au vazut alt meci: punctaje INCREDIBILE date de acestia

562

Lucian Bute a pierdut confruntarea cu campionul mondial IBF, James DeGale. Romanul nu a reusit sa-si recupereze titlul mondial dupa trei ani. Lucian Bute – James DeGale 111-117, 112-116, 111-117.

 

Lucian Bute a fost invins la puncte, decizie in unanimitate, de britanicul James DeGale, intr-un meci pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, desfasurat pe durata a 12 runde in gala profesionista de la Centre Videotron din Quebec (Canada).

Publicul a inceput sa huiduie dupa ce James DeGale a fost anuntat castigator. „Bute, Bute, Bute!”, s-a auzit in sala din Quebec, in timp ce britanicul dadea declaratii.

Lucian Bute dupa meci: „Cred ca a fost un meci apropiat, am facut ce am putut in acest meci, e campion mondial si campion olimpic, daca judecatorii i-au dat decizia, respect asta, o sa ma duc in sala si o sa continui sa muncesc pentru a reveni in top”.

„Este un luptator bun dar eu sunt un luptator tanar, sunt in varful carierei. Bute o sa revina, o sa vedeti, a luptat mai bine decat ma asteptam. Eu abia in 3-4 ani o sa fiu la maximul potentialului”, a spus DeGale.

Bute (35 ani) a facut un meci bun si o decizie in favoarea sa nu ar fi surprins pe nimeni, dar arbitrii-judecatori l-au dat invingator pe campionul en titre, impresia fiind ca diferenta a fost prea drastica: Phil Edwards si Benoit Roussel au decis 117-111 pentru DeGale, iar Nelson Vazquez a dat 116-112.

In fata a circa 10.000 de spectatori, in marea majoritate suporteri ai lui Bute, aflat la al 12-lea meci pentru un titlu mondial, DeGale a inceput mai bine si si-a adjudecat primele trei runde, desi Bute a fost cel care a dominat ringul. Pugilistul galatean a reusit cateva reprize bune apoi, iar in runda a cincea DeGale s-a ales cu arcada stanga deschisa. Britanicul a lovit mai clar, mai grupat, in timp ce Bute, desi l-a alergat, pur si simplu, prin ring pe adversarul sau, nu a reusit sa lege loviturile, nu a profitat de pasii inapoi facuti de DeGale. Romanul a dominat clar ultimele reprize ale luptei, dar acest lucru nu a parut sa-i impresioneze pe arbitri.

La finalul meciului, DeGale a apreciat meciul bun facut de Bute si si-a exprimat parerea ca romanul va reveni in top. Bute a declarat ca meciul a fost unul strans, insa daca arbitrii au decis sa acorde victoria lui DeGale nu poate decat sa fie impacat cu decizia si sa revina in sala pentru a munci mai departe si a obtine o noua sansa de a boxa pentru un titlu.

De Gale (29 ani), care a obtinut titlul mondial IBF in mai, dupa o victorie in fata americanului Andre Dirrell, are in palmares 22 de victorii si o infrangere, in timp ce palmaresul lui Bute numara 32 de victorii (25 KO) si 3 infrangeri (1 KO). Bute, campion IBF la supermijlocie in perioada 2007-2012, a pierdut trei din ultimele cinci meciuri disputate.

In alt meci disputat in gala din Canada, boxerul roman Bogdan Dinu l-a invins prin KO tehnic la categoria grea pe argentinianul Manuel Alberto Pucheta, care s-a retras dupa sase reprize. Dinu (29 ani) are un bilant la profesionisti de 14 victorii din tot atatea meciuri (10 KO), in timp ce Pucheta (44 ani) numara 38 de victorii (31 KO) si 11 infrangeri (5 KO).

sursa: stirileprotv.ro