Meciul de box dintre Bute si Pascal va avea loc la Montreal!

405

box_e_andrade_bute_600Meciul dintre boxerul roman Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, si canadianul Jean Pascal va avea loc pe 25 mai, la Centre Bell din Montreal, potrivit presei canadiene, citata de AGERPRES.

Negocierile dintre cele doua parti sunt in curs, iar in perioada urmatoare este asteptat un anunt oficial, dupa ce anterior s-a vehiculat si posibilitatea ca meciul sa aiba loc pe Stadionul Olimpic din Montreal.

Promotorii intentioneaza sa faca un mare eveniment din acest meci, saptamana dinaintea confruntarii urmand sa cuprinda mai multe intalniri promotionale, antrenamentele publice si conferinte de presa.

Stéphan Larouche, antrenorul lui Bute, a apreciat ca acest meci va fi cel mai mare din istoria boxului in statul Québec si va avea un impact foarte mare asupra carierei pugilistilor.

”Este vorba de doi campioni mondiali. Nu mai e nevoie de alte comparatii, va fi cel mai important meci de box din istoria Québecului. Cariera invingatorului va fi propulsata la alt nivel. In cazul nostru, daca Lucian ii va aplica lui Pascal bataia pe care o merita, poate duce la un al meci cu Carl Froch”, a declarat Larouche.

In varsta de 33 ani, Bute are in palmares 31 de victorii (24 prin KO) si o infrangere. El si-a pierdut centura de campion mondial IBF la supermijlocie in mai 2012, cand a fost invins de britanicul Carl Froch prin KO tehnic in repriza a cincea, intr-o gala desfasurata la Nottingham (Anglia).

Jean Pascal, pugilist de origine haitiana, are 30 de ani si este fost campion mondial la semigrea (versiunea WBC). Canadianul a inregistrat in cariera sa 27 victorii (16 inainte de limita), 2 infrangeri si 1 egal.