Mierea, lămîia şi pîinea prăjită sunt reţeta de succes a lui Ferguson la Manchester United

399

Tehnicianul lui Manchester United, Alex Ferguson a dezvăluit la cei 67 de ani că secretul victoriilor sale a început printr-o revoluţie în regimul alimentar al echipei

În 25 de ani pe banca lui Manchester United, Alex Ferguson a adus în vitrina clubului nu mai puţin de 37 de trofee. Reţeta succesului: miere, lămîie şi pîine prăjită!

Sir Alex a mărturisit că în 1986, cînd i-a preluat pe „diavoli”, primul lucru a fost să schimbe regimul alimentar al jucătorilor. „Înaintea meciurilor am început să le dau cîte două feliuţe de lămîie, miere şi pîine prăjită. La început erau furioşi, apoi mulţi mi-au mulţumit”.
Ferguson şi-a dat seama de importanţa dietei cu mult înainte ca aceasta să fie descoperită şi de alţii: „Cînd am devenit manager mi-am spus: ce mănîncă jucătorii înaintea partidelor e la fel de important ca şi ceea se se întîmplă în timpul jocului!”.

Se retrage la anul?
Dave Whelan, preşedintele lui Wigan şi un apropiat al lui Ferguson, susţine că acesta se va retrage la finele sezonului 2012-2013. „Sir Alex e un tip grijuliu şi hemoragia nazală pe care a avut-o zilele trecute l-a pus pe gînduri”, a dezvăluit Whelan.