Mike Tyson AJUNGE LA PUSCARIE daca pune piciorul in Noua Zeelanda! Vezi de ce!

424

Fostul boxer american Mike Tyson, condamnat in 1992 pentru viol, este persona non grata in Noua Zeelanda, au auntat, miercuri, autoritatile din acesta tara.

Tyson era invitat la o gala de caritate si Guvernul de la Wellington hotarase initial sa-i acorde viza de intrare in tara fostului campion mondial la categoria grea. Dar organizatia de caritate „Life Education Trust” a renuntat sa mai sustina evenimentul, iar autoritatile neozeelandeze au batut in retragere.

„Dat fiind ca «Trust» nu mai sustine evenimentul, am decis sa-i anulam viza”, a declarat ministrul Imigratiei, Kate Wilkinson.

Codul penal neozeelandez interzice fara execeptie intrarea pe teritoriul acestei tari a persoanelor straine condamnate la mai mult de cinci ani de inchisoare. Tyson a ispasit sase ani de detentie pentru violarea unei tinere de 18 de ani, in 1991.

„Aceasta situatie putea fi interpretata in doua feluri: pe de o parte problemele avute de Tyson s-au intamplat demult, iar pe de alta ele au fost foarte, foarte grave”, a adaugat Wilkinson.

Primul ministru John Key s-a declarat si el impotriva vizitei fostului boxer.

Mike Tyson, 46 de ani, a devenit in 1986, la 20 de ani, cel mai tanar campion mondial al greilor, o categorie pe care a dominat-o intre 1987 si 1990, insa viata sa a fost „pigmentata” cu numeroase scandaluri, printre care inchisoare pentru viol, consum de droguri si batai.