MONDIALUL ia startul astazi si vine cu modificari noi ce vor ajuta ARBITRII sa ia cele mai bune decizii!

568

MONDIALUL ia startul astazi si vine cu modificari noi ce vor ajuta ARBITRII sa ia cele mai bune decizii!Mondialul ia startul astazi si aduce modificari in ceea ce priveste deciziile arbitrilor, care vor fi ajutati de cele mai noi tehnologii de care se bucura mondialul din editia 2014.

Sistemul Goalcontrol-4D, testat la Rio luni, este doar una dintre noutatile turneului menite sa-i ajute pe arbitri sa ia cele mai bune decizii. „Golurile-fantoma” (gen Lampard in 2010), vor disparea, la fel parlamentarile la infinit la loviturile libere.

1. Arbitrii pot solicita ajutorul „Goalcontrol-4D” ca sa verifice daca mingea a trecut sau nu linia portii la fazele litigioase, procentul de eroare fiind foarte mic. Nemtii asigura ca sistemul va inlatura orice dubii.

2. La fel ca in America de Sud, „centralul” e dotat cu spray temporar. Va trasa cu spuma linia de 9,15 metri la care trebuie sa stea zidul si locul executarii loviturii libere. Cine triseaza este avertizat instant!

3. Dupa modelul hocheiului, la sfirsitul partidelor, jucatorii vor avea obligatia sa se alinieze pentru a-si stringe miinile, adunati la mijlocul terenului. Un fel de repriza a treia, derulata sub semnul fair-play-ului.

4. Vor fi permise, in premiera, pauzele de hidratare. Arbitrii vor putea intrerupe meciurile disputate in conditii extreme, canicula ori umiditate. Prima aplicare va fi la ItaliaAnglia de la Manaus, pe 14 iunie.

33 de arbitri compun a 33-a echipa de la Mondiale: 10 sint din Europa, 6 sud-americani, 5 africani, 5 asiatici, 5 centru-nord-americani si doi din Oceania

14 camere capabile sa prinda 2.500 de cadre pe secunda va avea Goalcontrol-4D, sistemul tehnologic pentru linia portii, ce are o marja de eroare de 5 mm

„Italia – Anglia e un duel intre doua foste campioane mondiale, insa nu va fi diferit fata de alte meciuri intre echipe mai putin titrate. Arbitrii nu au liste negre” (Massimo Busacca, seful arbitrilor la FIFA)

Sursa: gsp.ro