Motivul incredibil pentru care presa din Belgia il CRITICA pe Rednic!

458

Mircea Rednic este laudat de presa belgiana pentru victoria la debutul pe banca tehnica a lui Standard Liege, 2-0 miercuri pe terenul redutabilei Genk, dar ziarul Le Soir nu uita sa aminteasca „hidoasa cravata galbena” purtata de antrenorul roman. Standard s-a impus prin golurile marcate de M. Batshuayi (46) si L.M. Seijas (90+2).

„Trebuie sa-mi felicit jucatorii, dar si pe (secundul) Peter Balette, care m-a ajutat mult. Ii multumesc si jos palaria! E o victorie excelenta pentru suporteri si pentru club. Am facut un meci excelent. Am efectuat de la inceput un presing inalt, care a impiedicat-o pe Genk sa-si faca jocul. Daca prima repriza a fost echilibrata, am inceput-o foarte bine pe cea de-a doua, cu un gol care ne-a dat incredere. Rezervele au intrat si ele foarte bine in joc. Jucatorii trebuie sa stie ca voi da sanse la toata lumea”, a declarat Rednic, citat de ziarul La Meuse.

Potrivit Le Soir, toti fanii lui Standard se intreaba daca Rednic e salvatorul echipei, „dupa demonstratia de eficacitate ofensiva si defensiva” din jocul de miercuri. Cotidianul remarca faptul ca Standard a evoluat cu doi atacanti intr-o deplasare dificila.

„Dupa ce a fost auzit povestind o anecdota legata de hidoasa lui cravata galbena (…) inaintea meciului, se poate spune ca noul antrenor roman al lui Standard nu este un tortionar. Ba chiar ca are mult umor, oricat de grea e sarcina care-l asteapta si oricata presiune va apasa pe umerii sai, care sunt solizi (…)”, scrie Le Soir.

Ziarul noteaza ca dupa venirea lui Rednic, Standard, macinata pana atunci de indoieli, sta mai bine la capitolele rigoare, organizare, moral. In plus, dupa meci s-a vazut ca tehnicianul e apropiat de jucatori.

Potrivit La Meuse, Rednic a fost incantat sa imbrace la acest meci un costum vechi. „Am purtat vesta si cravata care mi-au fost date in 1996 (el a jucat la Standard intre 1991 si 1996 – n. red.). Poate va trebui sa le pun de fiecare data…”, a comentat tehnicianul roman.