Mutare surpriza in Liga I: COSMIN CONTRA este noul antrenor al Petrolului!

408


Cosmin Contra este noul antrenor al Petrolului Ploiesti. Laurentiu Rosu ii va fi secund, in vreme ce Florin Tene va fi antrenor cu portarii. Petrolul Ploiesti a ramas vineri seara fara antrenor, dupa ce Mircea Rednic a primit o oferta tentanta de la Standard Liege. „Puriul” a beneficiat de buna credinta a patronului Petrolului, Florian Walter, care n-a cerut niciun fel de compensatie, chiar daca echipa a fost pusa intr-o situatie incerta.

Ploiestenii s-au miscat insa rapid si au intocmit rapid o lista cu posibili antrenori care i-ar putea continua munca lui Rednic la Petrolul. Singura conditie a lui Florian Walter a fost ca viitorul tehnician sa fie roman, pentru a nu exista probleme de comunicare si de adaptare.

Dupa o serie de discutii, seful Petrolului a ales o varianta interesanta, Cosmin Contra, un antrenor tanar, care n-a pierdut niciun meci in Liga I, la prima si singura sa aventura in fotbalului romanesc, cu Poli Timisoara.

Cele doua parti au deschis negocierile, iar fostul fundas dreapta la nationalei si-a dat acordul. Secundul lui Contra va fi Laurentiu Rosu, Florian Walter mizand pe entuziasmul unui cuplu de antrenori tineri.

Contra i-a anuntat pe sefii actualului sau club, Fuenlabrada, liga a treia din Spania, de oferta pe care a primit-o, iar antrenorul roman urmeaza sa decoleze spre Bucuresti.

Sursa: prosport.ro