SPORT SHOP

Nike vinde Umbro cu 225 milioane de dolari

Producatorul american de articole sportive Nike a anuntat, miercuri, ca va vinde marca de echipament pentru fotbal Umbro catre Iconix Brand Group, in schimbul a 225 de milioane de dolari, mai putin de jumatate din suma de achizitie, platita in urma cu patru ani.

Nike anuntase din mai ca intentioneaza sa cedeze Umbro si Cole Haan, o marca de imbracaminte si accesorii, pentru a se concentra asupra marcilor Nike, Jordan, Converse si Hurley. Tranzactia cu Iconix Brand Group ar urma sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an.

Nike a achizitionat Umbro in 2008 pentru 285 de milioane de lire sterline (565 milioane de dolari la acea vreme).

“Este o decizie dificila de a ceda toate activitatile, dar aceasta vanzare ne va permite sa ne focalizam pe cresterea marcilor cu un mai mare potential”, a declarat directorul general Mark Parker, care a adaugat ca Nike Football va face fata cerintelor pietei articolelor pentru acest sport.

Neil Cole, directorul general al Iconix Brand, un grup american care reuneste marci cunoscute peste Ocean, ca Danskin sau Ed Hardy, a calificat Umbro drept “o marca de fotbal adevarata si autentica cu o baza mondiala de fani fideli”.

Umbro are sediul in Marea Britanie, la Manchester.

Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP