O echipa din liga a zecea a Frantei are parte de un meci de vis! Partida e organizata ca o finala si transmisa de Eurosport

453

Federatia Franceza de Fotbal (FFF) a organizat un concurs inedit pe Facebook pentru fanii echipelor „mici” din Cupa Frantei, iar premiul acordat castigatoarei este o transmisie TV in direct a unei partide din turul 6 al competitiei, ca la o mare finala, pe site-urile Eurosport si France TV.

Potrivit presei din Hexagon, concursul „Meciul de vis” s-a desfasurat in intervalul 1-21 octombrie, perioada in care s-au disputat partidele din tururile 4 si 5 ale Cupei Frantei. La aceasta faza au participat echipe din esaloanele inferioare. Fanii formatiilor participante au intrat pe pagina de Facebook a Cupei Frantei si au dat „like” echipei favorite, castigatoare fiind desemnata formatia care a strans cele mai multe astfel de aprecieri si care a obtinut calificarea in turul 6 al competitiei.

La finalul concursului, formatia din Labeuvriere, o localitate cu 1.600 de locuitori din regiunea Pas-des-Calais, a fost declarata invingatoare, dupa ce a primit 8.622 de voturi, in timp ce a doua clasata, FC Quimper, a strans numai 7.402 voturi.

„La inceput, am luat-o un pic in gluma, dar treptat toata lumea s-a pus in miscare. Jucatorii si mai ales sotiile si prietenele lor au distribuit pliante in magazine, in discoteci, in restaurante… Au mobilizat pe toata lumea pentru a castiga”, a declarat Marie-Claire Duez, secretarul clubului declarat invingator

Astfel, meciul pe care L’Etoile Sportive Labeuvriere il va disputa, duminica, de la ora locala 14.30, pe teren propriu, cu Cambrai, din liga a sasea, va beneficia de o transmisie TV demna de finala Cupei Frantei. Partida va putea fi urmarita pe site-urile Eurosport si France TV, precum si pe Facebook si pe site-ul federatiei franceze. Meciul va fi comentat de fostul campion mondial cu nationala Frantei Emmanuele Petit, iar jurnalista Carine Galli de la Eurosport va asigura interviurile de la nivelul terenului.

La concursul organizat de FFF, aproape 300 de cluburi din esaloanele inferioare au strans in total peste 25.000 de voturi.