Oltchim Rm. Valcea a primit 100.000 de lei de la Consiliul Judetean, dar banii nu acopera nici o septime din necesar

891

HANDBAL FEMININ - OLTCHIM RAMNICU VALCEA - HYPO VIENAConsiliul Judetean Valcea a sponsorizat cu 100.000 de lei echipa de handbal feminin Oltchim, dar presedintele gruparii, Petre Berbecaru sustine ca este nevoie de minimum 700.000 de lei in aceasta saptamana.

„Banii primiti de la Consiliul Judetean reprezinta o gura de oxigen. Nu ne ajunge aceasta suma, dar e un pas inainte. De exemplu, o deplasare la Larvik, in Norvegia, este mai scumpa decat ce am primit azi. Trebuie sa gasim rapid si alti bani pentru a detensiona situatia financiara a clubului. Avem nevoie de minimum 700.000 de lei in aceasta saptamana pentru a ne duce spre finala. Timpul este extraordinar de scurt, sper sa vina alaturi de noi si primaria Ramnicului, si alti sponsori. De la primarie banii sunt aprobati si ar fi nevoie de o sedinta extraordinara pentru a-i aloca acum, sper sa gasim intelegerea sa avem acesti bani acum”, a afirmat Berbecaru.

Presedintele gruparii CS Oltchim Ramnicu Valcea a adaugat ca vedetele din lot i-au promis ca vor ramane la echipa daca vor primi oferte de prelungire a contractelor. „Eu nu vreau ca acest club sa moara, tragem cu dintii sa nu moara. Ce facem daca vom castiga Liga Campionilor? Castigam si punem lacatul? Am facut un plan si pentru sezonul viitor. Daca vom gasi sponsori, daca vom fi sprijiniti de oficialitatile locale, vom reduce la jumatate bugetul clubului, vom pastra un nucleu de baza cu handbaliste de mare valoare si vom aduce la echipa handbalistele tinere pe care le-am imprumutat la alte formatii. Daca e sa pun raul inainte, daca tot va fi sa murim, macar sa murim frumos si sa aducem la Ramnicu Valcea Liga Campionilor, visul de ani si ani al valcenilor. Stiu ca s-a zvonit mult ca o parte din handbaliste au semnat deja cu alte formatii. Am vorbit cu fiecare handbalista si toate mi-au spus ca prima data asteapta oferta Oltchimului apoi de la alte cluburi. Inclusiv Bulatovici mi-a spus ca vrea sa ramana la Valcea. Ea a avut oferte de la toate marile echipe ale lumii. Tot asa Pineau, Barbossa, dar si handbalistele romane. Daca maine am anunta ca sunt libere de contract nici macar una dintre ele nu va ramane fara echipa”, a explicat Berbecaru.