Oltchim Vs. Restul lumii! Valcencele au invins nationala Romaniei intr-un meci amical

439

 Campioana la handbal feminin Oltchim a invins joi, la Ramnicu Valcea, nationala Romaniei, scor 25-23 (10-11), in primul meci amical din cele doua programate.

Tricolorele au condus in primele 15 minute, 1-3, 5-6, dar Oltchim a revenit in joc rapid, detasandu-se la trei goluri, 9-6 (min. 20). Pana la pauza, Romania si-a aratat insa ambitia, iar cele 30 de minute s-au incheiat cu avantaj pentru tricolore, 11-10. Stranierelor din tabara campioanei li s-au alaturat Stanca, Farcau, Bradeanu si Curea, in timp ce Gheorghe Tadici a rulat lotul cat de mult a putut, avandu-le pe Meirosu si Manea in prim-plan.

Romania a continuat evolutia buna si in repriza secunda, 11-14 (min. 35) si 14-16 (min. 41). Oltchim a egalat in minutul 49, 17-17, preluand si conducerea, trei minute mai tarziu, 20-18. Victoria a revenit campioanei Oltchim, dupa un meci in care ambele echipe au aratat handbal de un nivel ridicat valoric.

Marcatoare:

Oltchim – Bulatovici 9 goluri, Curea 4, Vetkova 3, Bradeanu 2, Jovanovici 2, Managarova 2, Stanca 2, Barbosa 1

Romania – Manea 6 goluri, Meirosu 5, Parvut 3, Dinca 2, Geiger 2, Babeanu 2, Ailincai 2, Vadineanu 1.

Antrenorul nationalei, Gheorghe Tadici, are la dispozitie 32 de jucatoare pentru prima actiune a toamnei, iar vineri, de la ora 11.00, va folosi si alte jucatoare din lotul largit, in al doilea meci amical cu Oltchim.

La finalul saptamanii, echipa Romaniei se va afla la Oradea, unde va sustine alte doua partide amicale, cu Olanda, in 3-4 octombrie, stagiul tricolorelor urmand sa se incheie in aceeasi locatie, la Trofeul Carpati, la care au mai fost invitate reprezentativele Ungariei si Ucrainei (5-7 octombrie). La acest turneu, lotul Romaniei va fi impartit in doua.

Urmatoarea reunire a nationalei Romaniei este programata in 20 noiembrie, la Timisoara, pentru turneul final al CE din luna decembrie. Jucatoarele vor fi cantonate pana in 1 decembrie, interval in care au programata si o deplasare la Dortmund, pentru doua meciuri amicale cu Germania.

La turneul final al CE din Serbia, Romania va juca in grupa D, in ordine, cu Rusia (4 decembrie), cu Islanda (5 decembrie) si cu Muntenegru (7 decembrie).