PAOK Salonic si Rapid Viena la un pas de eliminare din Europa League

404

Suporterii creeaza din nou probleme echipelor participante in cupele europene. De aceasta data, ultrasii lui PAOK Salonic si Rapid Viena sint cei vizati.

Cele doua cluburi au fost sanctionate de UEFA cu mai multe meciuri cu portile inchise, dar si cu excluderea din competitie. Totul a pornit de la incidentele din meciul de joia trecuta, atunci cind fanii celor doua echipe au fost pusi pe scandal.

Echipa lui Costin Lazar, PAOK Salonic va juca urmatoarele trei meciuri din competitiile europene de pe teren propriu cu portile inchise si a primit o amenda de 150.000 de euro. De partea cealalta, Rapid va juca o singura partida fara spectatori, iar amenda este de 75.000 de euro.

Cele doua cluburi au fost sanctionate si cu descalificarea sau excluderea dintr-o competitie europeana. Aceasta sanctiune este insotita insa de suspendare pe o perioada probatorie de trei ani.

La meciul tur, cele doua galerii nu au putut fi oprite pina cind fortele de ordine nu au utilizat gaze lacrimogene. Si startul partidei a fost intirziat cu cinci minute din cauza fumului de la tortele aprinse de suporterii celor doua echipe.

Circa 800 de fani ai celor de la Rapid Viena au facut deplasarea in Grecia, iar linga stadionul celor de la PAOK s-au luptat minute in sir cu fanii echipei gazda. Suporterii au continuat lupta si in stadion, unde au fost opriti cu greu de fortele de ordine.